Svar: Sover 12-13 timer i døgnet
Kære Prinsessens mor
Tak for dit brev:)
Det gennemsnitlige søvnbehov for børn mellem 18-24 måneder er 13 timer i døgnet. At det er gennemsnit betyder at nogle børn sover lidt mere og andre børn sover lidt mindre. Din datter sover 12-13 timer i døgnet og det lyder helt normalt og alderssvarende.
Det samme gælder middagsluren på ca 2 timer. Et barn på 18 måneder sover ofte 2-2.5 time til middag og et barn på 24 månder sover ofte 1.5-2 timer til middag, så det lyder hos jer også helt efter bogen :)
Behovet for middagslur varer ved lidt tid endnu. De fleste børn er ...
... 3 år før de kan undvære deres middagslur helt. Du vil sandsynligvis fornemme, at hendes dagssøvn bliver mindre og mindre i takt med at hun bliver ældre, og på den måde trappes søvnen om dagen stille og roligt ud. Hvor hun nu har brug for 2 timers lur midt på dagen, så vil hun måske om et halvt års tid have behov for at sove 1.5 time og hen af vejen vil hun måske blot sove en times tid. Hendes nattesøvn kan så blive en lille smule længere. Det gennemsnitlige søvnbehov for et barn på 3 år vil være 12 timer i døgnet.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.