Annonce

Annonce

Svar: Dræn i ører


14. august 2014

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Lina

Tak for dit brev :)

Jeg kan godt forstå at I efterlyser bedre søvn og naturligt tænker om der kan være en sammenhæng mellem jeres datters uro og væske på ørerne.

Børn med øreproblemer vil ofte sove dårligt. De vil have ondt, når de ligger ned, og det vil typisk være sådan at barnet puttes, falder i søvn, vågner efter lidt tid og græder, og når man så tager barnet op, så stopper gråden, barnet falder til ro og kan puttes tilbage i seng, sover lidt og vågner så op igen, fordi det gør ondt. Trykket i øret stiger, når barnet ligger ned og når barnet løftes op, så falder trykket i øret og barnets smerte mindskes, indtil barnet så har ligget ned i lidt tid igen…

Hos ⅔ af børnene vil væsken forsvinde af sig selv inden for ca 3 måneder og derfor er det en udmærket idé at se tiden lidt an. I skal naturligvis forsøge at sikre, at hun ikke bliver forkølet i den periode, da en forkølelse vil kunne "sætte sig på ørerne". I kan også prøve at give hende lidt smertestillende før hun puttes, for at se om det vil give lidt mere ro. Det kan I prøve at tale med lægen om.

At få lagt dræn er en udmærket idé - især hvis man fornemmer at barnet er meget irriteret og påvirket af sine øreproblemer, og hvis barnets sprog f.eks. begynder at blive påvirket. Der er også tale om et "lille indgreb", som er hurtigt overstået. Selve ...


Annonce

... ilæggelse af drænet varer ofte en halv times tid. Men barnet skal trods alt være i fuld narkose og så lille en pige, som I har, vil jo ikke kunne forstå, hvad der sker, ej heller kunne forklares særlig meget og man skal naturligvis altid overveje de indgreb, man udsætter barnet for…

Og ja - der kan spille mange ting ind. Alder, udvikling osv. har naturligt også noget at sige i forhold til søvnen og som I skriver, så er hun jo nu begyndt at sove bedre. Hun sover en længere nattesøvn og sover også en middagslur i vuggestuen…


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hos jer er der måske tale om en blanding af flere faktorer og det er vigtigt at I ved at det at få lagt dræn ikke nødvendigvis giver bedre søvn. Nogle familier oplever at det virker fra første dag - men bestemt ikke alle. For det er sådan, at kroppen husker og hvis hun har en erfaring med sig om at blive vækket fordi det gør ond i ørerne, så vil kroppen stadig godt kunne vågne op - også selvom hun ikke længere har ondt. Simpelthen fordi hun har den erfaring med sig og det husker kroppen. Og det tager tid at få skabt en ny erfaring…

Jeg synes I skal lytte meget til jeres ørelæge og følge dennes råd. Øre-næse-hals-læger er specielt uddannet til netop at vurdere denne problematik og vejlede i hvorvidt barnet bør få lagt dræn og i givet fald, hvornår dette gøres bedst.

Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce