Brev:
Træls aflevering i dagplejen
Kære Helen!
Så kommer jeg på banen igen.
Som skrevet før, har vi en glad og harmonisk lille krudtugle på 2 år. Han har altid været glad for at gå i Dagplejen, men har de sidste to uger (været tilbage i tre uger, efter sommerferien) været meget ulykkelig...! Jeg ved, at hans DP har skældt ham ud og sat ham i "skammekrogen" (hvilket ikke er noget vi praktiserer herhjemme) fordi han - for første gang - havde bidt en anden dreng i fingeren. Det skal han selvfølgelig ikke, og fint han bliver skældt ud, men jeg tror han er blevet utryg ved at være der...! Som jeg også har skrev før, er han et følsomt lille væsen, som, trods hans alder, lader til at tænke meget over det der sker, i og omkring ham.
Jeg har talt med DP om, at jeg synes det er hårdt at afleverer og hvad hun tænker. Hun tror at det er fordi han savner os forældre..?? Han græder/piver en time/halvanden og det synes jeg er meget lang tid.
DP har her til morgen virket meget irriteret, ...
... stresset og slet ikke venlig og i mødekommen, som jeg tænker, nok ville have hjulpen på afleveringen. Hun har fået et "nyt" barn, som jeg tror suger den sidste energi ud af hende - dog kender hun barnet i forvejen, da hun stadig har en ældre søskende i DP…!'
Jeg har spurgt om hun skælder vores søn meget ud, for det er heller ikke noget vi sådan dyrker, med mindre det er nødvendigt, men det siger hun, at hun ikke gør...?
Alt andet lige synes jeg, at det er rigtig hårdt at aflevere en ulykkelig dreng og så ikke føle, at der helt er den omsorg jeg tænker ville hjælpe (mor og barn :0))
Jeg har tænkt på, om jeg skulle lave et lille foto album med billeder af mor og far, men synes heller ikke, at det er noget jeg vil dyrke for meget.
Han er begyndt at sove bedre om natten og falder hurtigere i søvn om aftenen - får ca 10-12 timer, men har hos DP kun sovet ca en time til middag - kan nemt sove 2-3 i weekender hjemme.
Med venlig hilsen
En bekymret mor!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Fedt
Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.
Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.
I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.