Brev:
Mælk og væske nok?
Kære Helen.
Jeg har en glad og veltilpas lille pige, som jeg har ammet uden problemer indtil nu. Jeg har sådan nogenlunde fulgt dine vejledninger i forhold til, hvor meget og hvor tit. Nu står vi dér, hvor jeg lige så stille godt kunne tænke mig at kunne lade hendes far putte hende til aften en gang imellem, så jeg kunne være væk fra hende om aftenen også.
Hun bliver ammet inden putning, sen aften og tidlig morgen. Når hun rammer de 10 måneder har jeg planer om at udfase enten den tidlige morgenamning - det er vist den, hun er mest uinteresseret i, og når hun først er vågen bliver hun alligevel ikke lullet i søvn af at spise - eller den sene aften amning.
Vi har tidligere ikke kunnet få hende til at tage en flaske - og har heller ikke lyst til at begynde på det ...
... nu, hvor der er så relativt kort tid tilbage af modermælks-perioden, hvis vi kunne undgå det, men hun drikker glad og gerne af kop. Hvis hun skal puttes af hendes far, ville hun få erstatning af kop i stedet, men så kan hun jo nok ikke forventes at ville drikke 200 ml. Mit spørgsmål er derfor, om vi i de tilfælde skal supplere med noget modermælkserstatning i kop i løbet af dagen? Både i forhold til at få mælk nok og væske nok. Eller på anden måde? Vi har faktisk kogt hendes morgengrød på MME indtil nu, samtidig med at hun bliver ammet. Det er måske overkill? Vi er endnu ikke begyndt på aftengrøden, men den kunne jo være en måde at få et skud MME, når jeg ikke var der til at aftenamme? Vil jo bare gerne sikre mig, at hun får både mælk og væske nok.
Med venlig hilsen
- Nanna
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.