Svar: Griner ikke
Kære Maja
Tak for dit brev :)
De fleste børn vil begynde at grine og kluk-le, når de er et sted mellem 3-6 måneder gamle, men nogle børn er lidt senere til det. Og det behøver der ikke være noget unormalt i. De griner, de reagerer med åben mund, glimt i øjet osv. og har det sjovt, men der kommer ligesom ikke rigtig nogen lyd - og det lyder til at være sådan hos jer.
Du beskriver en pige, som virker glad. Du har rigtig god kontakt med hende, hun pludrer og snakker rigtig meget, har et stort lyd repertoire - der er intet som tyder på at hun f.eks. skulle have problemer med sin hørelse, som ellers kunne være en forklaring på at der ikke kommer nogen latter…
Jeg tænker, at du skal se tiden lidt an og regne med at det nok kommer, når hun bliver ældre og hun pludselig finder ud af, at hun kan:)
At svinge hende, at kilde hende, ...
... dikke-dikke, som du forsøger, kan nogle gange hjælpe, men faktisk er det ikke altid… Hos små børn kommer latteren ofte over ting, som vi slet ikke forestiller os er sjove. Det kan være måden du ryster på hovedet, så dit hår flagrer, eller hvis du eller en anden pludselig tager brillerne af, eller hvis du kan lave "borte-tit" og sige "bøh!" - ikke på en skræmmende, men sjov måde.
Det er ofte det overraskende og lidt uventede som får et lille barn til at grine højt. Det sker, fordi barnet får en tryg forskrækkelse og som sagt nogle gange over ting, som du slet ikke ville forestille dig, kunne være sjove… Det kan også være fordi du pudser næse og dit datter griner pludselig, fordi hun oplever, at du laver en sjov og anderledes lyd…

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber du kan bruge dette lidt videre og at det giver lidt ro med på vejen:)
Fortsat held og lykke! Rigtig god sommer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Gråd og børn
Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.
Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.
Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.