Svar: Tandpasta/tandbørstning
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Lige så snart de første mælketænder bryder frem, så skal de børstes. De skal børstes to gange dagligt (morgen og aften), og du bør bruge tandpasta!
Gode råd om tandpasta:
Det anbefales, at du bruger en meget lille mængde, gerne mindre end hvad der svarer til din datters lillefingernegl.
Du skal prøve at sikre dig, at hun ikke synker tandpastaen, hvilket naturligt vil være svært med så lille et barn - og her vil det være ekstra vigtigt at holde mængden nede.
Du kan bruge samme tandpasta som du bruger til dig selv, hvis du bruger en "standard tandpasta", det vil sige en tandpasta som ikke giver ekstra whitening eller ...
... andet.
Du bør vælge en tandpasta med et flourindhold mellem 1000-1500 ppm. Flour nedsætter aktivt riskoen for huller. Til børn under 3 år anbefaler tandlægeskolen en tandpasta med ca 1100 ppm, netop fordi små børn vil have tendens til at synke tandpastaen og derfor kan få en del flour i maven.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Forbrugerrådet TÆNK tester jævnligt tandpasta og deres anbefaling ved sidste test fra 2013 er Zendium Classic. Den kan rengøre tænderne uden at slibe for meget og den har et lavt indhold af fluor og kan derfor bruges af hele familien også af børn under 3 år. Du kan læse om testen på taenk.dk.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Og rigtig god sommer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tak for hjælpen - det virker!!
Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.
Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!
Tusinde tak for din støtte.
Fra to nu langt mindre trætte forældre