Svar: Knap 2 år og vil ikke lege selv
Børn på to år begynder så småt at lege mere rollelege og lege socialt med andre børn, men rigtig mange børn nyder fortsat at 'lege' med deres forældre.
Ud fra dit brev, så bliver jeg lidt i tvivl om hvorvidt det handler om at din dreng har brug for trygheden, det at vide at der er en voksen i nærheden. Hvis det er dette, så er det jo et spørgsmål om at det er rart/trygt for ham og ikke et spørgsmål om at han ikke kan selv. Eller om det handler om at han har brug for at blive bekræftet i at det han leger er rigtigt. Forstået på den måde at han gerne vil være sikker på at brikkerne i puslespillet ligger som de skal, eller sagt på en anden måde at han gerne vil bekræftes i at I synes det er godt eller kan hjælpe ham, hvis det kniber.
Der kan også ligge det i det, at han jo er vant til at I leger meget med ham. Måske har I leget med ham fra han var helt lille, så han er vant til at I viser ham, hvordan ting virker, kan bruges osv. Det er også godt, men han har jo også brug for selv at undersøge ting.
Når det er sagt, så lærer børn jo også forskelligt. Nogle børn er meget undersøgende og skal pille ved alt for at lære. Nogle skal helst have sovs og mos i håret, for at lære hvordan det føles, hvor andre har det bedre med at observere og suge til sig gennem visuelle indtryk. Sådan er vi alle så forskellige. Måske hører jeres dreng til ...
... den mere observerende type?!
Det vil være normalt at jeres dreng ikke sidder og leger for sig selv i længere tid, men fortsat har brug for jeres accept af hans leg. Lege han kan lege selv er f.eks. ting, der kan puttes i, tages ud, sættes på, skubes trækkes. Papir, blade der kan rives i stykker, bære og flytte ting, lege med sand og vand, se på billeder, tegne, høre/lytte/danse til musik. Lege som I kan lege sammen kan f.eks. være fangeleg, tampen brænder, gemmeleg, luftture, danse, gynge og hjælpe til med dagligdagsting, så som madlavning, opvask, borddækning, rengøring.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg tror umiddelbart at dette er en overgang og foreslår derfor at I forsøger at give ham små opgaver som han synes er spændende og som kan holde ham beskæftiget lidt, samtidig med at I er der, til at se, hvad han vil vise jer og herefter kan han lege lidt videre igen. Samtidig med at I også leger sammen og inddrager ham i de dagligdags ting.
Tilsidst vil jeg lige sige, at der jo heller ikke er noget i vejen for 'at kede sig lidt' børn behøver ikke at blive aktiveret at deres forældre, så når jeres dreng er sat igang med en leg og stopper, så lad ham selv komme videre, finde andet at lave. Sålænge han ikke er utilfreds, men bare stopper, så lad ham det og se hvad der sker. Som du selv skriver så er han jo en glad og tilfreds dreng.
Fortsat held og lykke med ham
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.