Svar: Alternativ til havregrød
Kære Mor
Tak for dit brev :)
Det er dejligt, at du holder fast i grøden om morgenen lidt endnu. Det giver en god mæthed og er en god måde at starte dagen på:)
Alternativ til havregrød kan være øllebrød, hvor du stiller rugbrød i blød aftenen i forvejen og næste morgen tager du det ud af køleskabet og koger det op. Det kan også være en flerkornsgrød, som du laver ved at blande forskellige slags gryn, flager, mel og kerner. Knækkede korn eller gryn giver den bedste grød, hvis de har trukket i koldt vand i køleskab natten over, og husk ikke at bruge for mange hele kerner, da din datter stadig vil have svært ved at tygge dem tilstrækkeligt, ikke vil kunne optage næringen godt nok og kan få løs mave…
Du kan godt bruge havregryn og så blande med f.eks. rugmel og hirseflager. Tag ca en spiseskefuld af hver, bland det med 2 dl koldt ...
... vand og kog det op i en gryde 2-3 minutter imens du pisker i det. Tag gryden af varmen, kom evt. lidt smør i (det er ikke så nødvendigt, nu hvor hun er 1 år) og mælk i og på grøden, og den er klar til servering. Du kan også prøve med quinoaflager, byggryn, boghvedegryn, rugkerner, hvedekerner - det er nærmest kun fantasien der sætter grænser:)
Du kan også lave en mysligrød. Her kan du i princippet købe en mysli (uden sukker og chokolade) og koge den op med vand og/eller mælk. Hvis der er hele nødder i mysliblandingen skal du knække dem eller knuse dem, så du sikrer dig, at hun ikke får dem galt i halsen. Jeg er helt med på at du gerne vil skille grød og frugt - lidt frisk frugt eller at koge lidt æble med sammen med grøden, kan dog smage rigtig godt:)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber du kan bruge dette lidt videre:)
Fortsat god appetit og fortsat god sommer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Bad, de første gange
Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.
Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:
- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.
- Det er en god idé at tilbyde barnet...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.