Brev:
Spørgsmål om middagslur - 11 mdr.
Kære Helen
Så er der igen noget som jeg går og tænker lidt ekstra over. Lige for at opdatere fra sidste brev – så var det dejligt at du i dit svar gav udtryk for at det var helt ok at min datter pludselig valgte amning fra. Var ellers meget bekymret - havde i mit hoved tænkt at skulle amme i 12 måneder, men er ved at lære at man ikke altid kan planlægge. Og det er gået over alt forventning uden amning og hendes appetit på rigtig mad er eksploderet og spiser nu det jeg vil kalde normale portioner, så det dejligt. Hun er også god til at drikke af kop så får modermælkserstatning morgen og aften. Prøvede med sødmælk først, men synes hun fik mere luft i maven end normalt – måske det bare tilfældigt, men venter nu lidt med sødmælken.
Men nu er der så et spørgsmål om middagslur. Som beskrevet i tidligere breve så sover hun rigtig godt til formiddag og tager gerne 1½ time. Dvs. hun ofte først vågner mellem 11 og 11.30. Jeg har af den grund oftest først forsøgt at putte hende til eftermiddagslur omkring kl. 14, men det bliver nu svære og svære. Har nu flere dage på om ugen hvor hun ikke rigtig sover til eftermiddag. Har mange gange gået 1-2 timer med barnevogn uden held. En gang i mellem får hun en powernap ...
... mellem 16 og 17, fx hvis vi er ude og gå og hun bare ikke kan holde øjne åbne så lader jeg hende selvfølgelig sove, men vil jo heller ikke ødelægge nattesøvnen.
Og det er også et problem i vuggestuen. De har også svært ved at få hende til at sove og de får en meget pylret pige. Hun er kun lige startet på fulde dage i denne uge – har langsom indkøring, men de har ringet begge dage. Det er bare en meget lang eftermiddag for hende – og mig…
Jeg synes jo generelt ikke man skal vække børn, medmindre det er meget nødvendigt – tænker de sover når der behov? Men er begyndt at overveje om hun skal have en kort formiddagslur – altså vækkes?
Til lidt baggrund er også at hun altid vågner glad og frisk fra formiddagsluren, men oftest vågner hun ked og pylret fra eftermiddagsluren og skal have lang tid til at vågne op. Nogle gange er det eneste der dur at sidde en ½ times tid hos mor og se lidt børnetv.
Hun er nem at lægge til formiddag og til natten er det lidt blandet - men tænker det kommer af at eftermiddagsluren ikke rigtigt vil i system. Har ellers fulgt rytmen fra din bog om mad og børn. Er også oppe samme tid hver dag, også weekend kl. 7.
Glæder mig som altid til at høre dine tanker og råd:)
Knus fra mig
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Fødder
På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.
Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.