Annonce

Annonce

Brev:

Lære at falde i søvn - UDEN brystet!


25. juni 2014

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Lære at falde i søvn - UDEN brystet!

Hej Helen.

Efter dit råd har vi nu kørt en lille måneds tid med at stå op ca samme tid hver dag og følge en nogenlunde rytme. Det er gået over alt forventning, og på trods af diverse små afvigelser, pga. forskellige planer om dagen, så går hun nu i seng hver dag omkring kl. 8. :-) Det tager stadig noget tid før hun sover helt, men slet ikke noget lignende før, så helt klart forbedring der. Hun er syv måneder d. 1-7.

Nu er det så næste del af søvnproblemet. Ville virkelig gerne at andre end mig kan putte, og at hun kan lære at falde i søvn uden brystet. Jeg har kigget i andre råd, og det med at fjerne brystet når hun næsten sover fungerer ikke rigtigt for mig. Hun holder simpelthen fast, så lige så snart jeg forsøger at liste brystet væk suger hun sig fast igen, og holder så fast, selvom hun sover! Fjerner jeg det alligevel vågner hun op igen.
Derfor bliver hun stadig ammet i søvn, og når hun sover ligger jeg hende over i hendes seng.

Efter vi har fået rytme indført sover hun ret hurtigt, men når hun ligges i sin seng vågner hun som regel, enten med det samme eller efter 5-10 min. Hvis jeg skynder mig at tage hende op og give brystet falder hun som regel i søvn igen og kan lægges i sengen igen. Det gentages en eller to gange før hun sover helt. Det hele tager omkring en times tid, nogen dage lidt mere. Hvis jeg ikke tager hende op men forsøger at shysse, nusse eller andet vågner hun bare helt op og vil så være vågen et stykke tid, samme resultat hvis jeg prøver at ligge hende i sengen inden hun sover helt. Hun bliver bare lysvågen lige såsnart hun er i sin egen seng.
Så jeg syntes det er en lidt svær rytme at komme ud af.

Jeg ved ikke rigtigt hvordan vi skal gribe det an, men vil helst ikke at hun skal være ked af det da hun helst skal syntes det er rart at sove. Hun bruger ikke sut og vil heller ikke flaske, så vi har ikke rigtig noget alternativ til brystet.

Vi har putteritual hvor far sørger for ren ble og nattøj og sidder og hygger lidt i stuen, inden jeg tager hende med i soveværelset hvor ...


Annonce

... jeg synger godnatsang og ammer.
Lige i øjeblikket nægter hun også at sove i sin barnevogn, uanset hvor længe vi prøver, men hun kan godt falde i søvn i klapvognen, tror bare den kan skærmes mere af. Men derfor ender mange af hendes lure om dagen lige i øjeblikket med at være indenfor, hvor hun også falder i søvn hos mig.

Jeg håber du har nogen gode råd til at lære hende at sove selv på en rar og tryg måde og få indført at far eller andre også kan putte hende. Det er som sådan ikke et problem for mig at hun skal ammes i søvn om aftenen, men det er lidt irriterende at det også skal være om dagen i øjeblikket og så bliver det lidt svært for far eller andre at komme på banen hvis mor skal være ude af huset.

jeg ved ikke om mad nødvendigvis har noget med det at gøre, men her er det som info og et lille tillægspørgsmål. Hun ammes stadig hver anden tredje time, da hun stadig ikke rigtig gider mad, det er over en måned siden vi startede på smagsprøver, det er bare aldrig blevet til meget mere end smagsprøver. Vi tilbyder hende mad to gange om dagen, og der ryger måske et par skefulde ind før hun fuldstændig mister interessen og ikke gider mere. Hun bliver ikke sur, men er bare mere interesseret i alt mulig andet og vil ikke åbne munden for skeen mere. Hun vil dog gerne putte i munden hvis hun selv får lov at side med noget, så hun får ofte lov at sidde med frugt eller rugbrødsbjælker, men det er mere leg end det er at spise noget.

Om morgenen ammes hun omkring kl. 6 og tilbydes så morgenmad ved otte- halv ni tiden, så hun burde være sulten nok. Har også prøvet at amme lidt når vi står op ved halv otte tiden, i tanke om at hun måske var for sulten til at ha tålmodighed med rigtig mad, men det ændrer ikke rigtig noget. Om aftenen ammes hun efter lur ved 4 tiden og tilbydes mad kl. 6 når vi spiser. Hvornår burde hun begynde at spise et helt måltid, begynder at blive lidt bekymret for når jeg skal starte på arbejde igen om nogen måneder.

Håber ikke det blev alt for forvirrende langt.

Tak for en super side.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Indeklima

Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:

1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.

2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...

Læs mere i Babylex

Erstatning - modermælk

Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.

Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce