Brev:
Diarre/hyppig afføring - Bekymret
Hej Helen,
Jeg skriver til dig, selvom jeg faktisk håber at mit problem ikke længere eksisterer når du har svaret!
Det drejer sig om min datter på 5 mdr, som har fået dårlig mave. Det har hun haft i 2 uger nu. Hun er, som jeg tidligere har skrevet, flaskebarn og får Pepticate og har fået det siden fødslen. Vi er ikke begyndt på 'fast' føde endnu og hun får derfor stadig kun flaske.
Problemer at, at hun har dårlig mave! Det har hun i skrivende stund haft i 2 uger nu. Det startede med halvandet døgn uden aff. - Hun fik derfor 2 x 2 ml laktulose, som tidligere fint har holdt hendes mave igang, når den blev lidt træg - Og jeg er begyndt at tage det i opløbet, så vi undgår flere dages forstoppelse med pressen og frustrationer.
Det havde god effekt og hun fyldte to bleer med helt almindelig grøn, mudret afføring. Herefter begyndte hendes dårlige mave og hun havde snildt aff. 10-14 gange i døgnet - Helt tynd, brunlig/galdefarvet. Allerede dagen efter det her startede observerede jeg blod i bleen - Ikke i store mængder, men nok til at fange mit øje. Det ligger uden på afføringen og er formentligt slimhindeblødning - Men det bliver ved!
Nu har hun aff. ca 8 x i døgnet - Mod den ene gang hun plejer. ...
... Det skifter fra helt lyst grønt til lyst brunt - Grødet til helt tyndt. Og der er blod med ved næsten hver afføring.
Hun har været v lægen 2 gange, som mener det er virus - Dog henviste hun os sidste gang til børnemodtagelsen, da hun også havde kastet op en enkelt gang (Bare mælket/vandet) og havde haft et døgn med nedsat appetit. De tog aff. prøver, trykkede, lyttede og fandt ikke rigtig noget at sætte fingeren på. Der er ikke påvist bakterier i afføringen, så de mener også det er virus.
Hun er glad, upåvirket og spiser normalt. Hun presser når hun spiser eller lige efter, så der er afføring ved hvert måltid. Hun virker ikke til at have ondt, når hun laver i bleen.
Men jeg er alligevel bekymret! Skal jeg bare tro på at det går over af sig selv?? Får hun den næring hun har brug for, når det tit ryger lige igennem hende. (Hun vejer 8,1 kg og har derfor sul nok og har ikke tabt sig, men alligevel)
Er det noget som baby'er bare får? Hun har ikke været i nærheden af nogen med mavesyge og vi, forældre, fejler heller ikke noget.
Nogen råd, fifs - SKAL jeg reelt være bekymret og få hende undersøgt igen??
Håber du kan give lidt afklaring.
Kh. Maja
PS: Hun har ikke haft feber på noget tidspunkt!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.