Brev:
Diarre/hyppig afføring - Bekymret
Hej Helen,
Jeg skriver til dig, selvom jeg faktisk håber at mit problem ikke længere eksisterer når du har svaret!
Det drejer sig om min datter på 5 mdr, som har fået dårlig mave. Det har hun haft i 2 uger nu. Hun er, som jeg tidligere har skrevet, flaskebarn og får Pepticate og har fået det siden fødslen. Vi er ikke begyndt på 'fast' føde endnu og hun får derfor stadig kun flaske.
Problemer at, at hun har dårlig mave! Det har hun i skrivende stund haft i 2 uger nu. Det startede med halvandet døgn uden aff. - Hun fik derfor 2 x 2 ml laktulose, som tidligere fint har holdt hendes mave igang, når den blev lidt træg - Og jeg er begyndt at tage det i opløbet, så vi undgår flere dages forstoppelse med pressen og frustrationer.
Det havde god effekt og hun fyldte to bleer med helt almindelig grøn, mudret afføring. Herefter begyndte hendes dårlige mave og hun havde snildt aff. 10-14 gange i døgnet - Helt tynd, brunlig/galdefarvet. Allerede dagen efter det her startede observerede jeg blod i bleen - Ikke i store mængder, men nok til at fange mit øje. Det ligger uden på afføringen og er formentligt slimhindeblødning - Men det bliver ved!
Nu har hun aff. ca 8 x i døgnet - Mod den ene gang hun plejer. ...
... Det skifter fra helt lyst grønt til lyst brunt - Grødet til helt tyndt. Og der er blod med ved næsten hver afføring.
Hun har været v lægen 2 gange, som mener det er virus - Dog henviste hun os sidste gang til børnemodtagelsen, da hun også havde kastet op en enkelt gang (Bare mælket/vandet) og havde haft et døgn med nedsat appetit. De tog aff. prøver, trykkede, lyttede og fandt ikke rigtig noget at sætte fingeren på. Der er ikke påvist bakterier i afføringen, så de mener også det er virus.
Hun er glad, upåvirket og spiser normalt. Hun presser når hun spiser eller lige efter, så der er afføring ved hvert måltid. Hun virker ikke til at have ondt, når hun laver i bleen.
Men jeg er alligevel bekymret! Skal jeg bare tro på at det går over af sig selv?? Får hun den næring hun har brug for, når det tit ryger lige igennem hende. (Hun vejer 8,1 kg og har derfor sul nok og har ikke tabt sig, men alligevel)
Er det noget som baby'er bare får? Hun har ikke været i nærheden af nogen med mavesyge og vi, forældre, fejler heller ikke noget.
Nogen råd, fifs - SKAL jeg reelt være bekymret og få hende undersøgt igen??
Håber du kan give lidt afklaring.
Kh. Maja
PS: Hun har ikke haft feber på noget tidspunkt!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Amning og sex
Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.
Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.
Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.