Svar: Vågner natten igennem - 8 mdr
Kære Kirsten
For mig at se er der ingen tvivl om at I forstyrrer hinanden allesammen og det ville være ideelt at I sov i hvert jeres værelse, da dette på sigt kan være med til at give en ændring.
Jeres lejlighed er ikke stor nok, så et børneværelse mangler i, men I har en madras i stuen. Jeg plejer normalt ikke at anbefale at børn lægges til at sove i stuen, men måske var det en løsning for jer? Altså at I putter ham i stuen, hvor I er og lader ham sove der, når I selv går i seng.
Det at ligge i hver sit rum betyder at man ikke reagerer på hver eneste lille lyd han laver og han derved får muligheden for at falde i søvn igen selv. Mange af lydende han laver er du jo selv inde på handler om drømme og du skriver også at han egentlig ikke er rigtig vågen. Derfor tror jeg det er vigtigt at han har mulighed for at mosle rundt og selv finde roen, og det har han ikke i smørhullet:o)
Når han vågner rigtigt og har brug for at ligge ...
... tæt, så hører du ham og så kan du hente ham ind til jer. Der skal være plads i dobbeltsengen, når barnet vågner og er utryg f.eks. pga en drøm, eller bare savner nærhed.
Som jeg skrev, så anbefaler jeg normalt ikke at børn lægges til at sove i stuen og det hænger naturligvis sammen med at de på et tidpunkt jo så skal flyttes fra stuen og på eget værelse. Det kan blive svært, når de bliver så gamle at de gerne vil følge med i fjernsynet osv. Men det er en alternativ løsning som du kan overvej og spørgsmålet er om ikke der alligevel skal arbejdes på gode sovevaner igen, når I på et tidspunkt flytter til en større lejlighed.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Man kan jo også forestille sig at det var muligt at flytte fra madrassen på gulvet i stuen til egen seng i stuen til egen seng på værelse, altså en løsning der vil tage tid, men som burde kunne lade sig gøre.
Hvad siger du? En alternativ tanke, her de sene aftentimer:o)
Også god jul til dig, far og sønnike.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Bad, de første gange
Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.
Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:
- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.
- Det er en god idé at tilbyde barnet...
Bæresele
En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.
I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.
Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.