Annonce

Annonce

Brev:

Reaktioner hos en 2årig


15. juni 2014

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Reaktioner hos en 2årig

Kære Helen

Så har jeg lige brug for et godt råd igen. Tak for dit sidste brev. Jeg synes det var nogle brugbare råd. Det er godt lige at kunne stoppe op og vende en situation til noget positivt i stedet for at skælde ud, men nogle gange ender man jo med at skælde ud.

Der er nogle reaktioner ved vores dreng, som vi er begyndt at undre os lidt over. Han har fået ros for at være god til at snakke, og han snakker også rigtig meget. Han er dog begyndt indimellem at tale "babysprog", og det er meget bevidst. Han gør det både hjemme og i dagplejen, hvor vi så siger til ham, at han må tale, så vi kan forstå hvad han siger.

Han er også begyndt med, når han bliver frustreret, keder sig, eller vi sidder og leger sammen, og vi hygger os, at han så pludselig kaster med legetøjet, og siger "æhhh", nærmest en sur vrælelyd. Jeg kan godt forstå han siger det, hvis han er frustreret, og måske ikke kan sætte ord på det, han er sur over. Så prøver vi at anerkende og sætte ord på at vi godt kan ...


Annonce

... forstå han synes det er træls at han f.eks. ikke kan lege mere, fordi han skal i seng. Men ofte kommer denne lyd ud af den "blå luft". Hvorfor siger han det pludselig, når han tilsyneladende leger og hygger sig? Jeg må indrømme at jeg synes det er ret irriterende. Nogle gange siger vi at vi ikke gider høre det på, eller beder ham sige noget andet, f.eks. om vi skal synge en sang. Men det har ikke rigtig nogen effekt. Måske synes han også bare det er sjovt nu, fordi at vi synes det er irriterende.

Han er også blevet rigtig slem til at putte sine legesager i munden. Det er flere gange dagligt at han gnaver i sine legesager, og vi beder ham selvfølgelig lade være. Hvis han så bliver ved, tager vi legetøjet.

Jeg er godt klar over at hverdagen med en 2-årig ikke kan undgå at indeholde konflikter, men nogle gange kunne jeg godt ønske mig der var færre af dem.

Kan du anbefale nogle gode bøger omkring børns udvikling? Evt. konflikthåndtering?

På forhånd tak!

Med venlig hilsen
Rikke

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

2.5 år og søvnens tigerspring

Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.

Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen

Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Sur 2-årig

Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.

Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...

Læs mere i Babylex

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annonce