Brev:
Opstart skemad - 4 mdr.
Hej Helen
Vores søn er nu 4 måneder, og interesseret i det mad vi spiser.
Flaskegivningen har længe være rigtig hårdt både for ham og os, da det altid ender i gråd og skrig - han spiser meget svingende mængder og har ingen rytme for hvor meget han spiser pr dag, det kan svinge mellem 650-1100 ml pr dag, mængden pr gange kan svinge fra 80-200 og intervallerne mellem dem er ligeså svingende som ovenfor.
Vi tror stadig han er påvirket af den første tid af hans liv, hvor det var fyldt med utrolig meget "tvangsfodring" både med flaske og i sonde pga. Sygdom, derfor har vi også den fornemmelse at han tit kun spiser så han ikke føler sult mere, men han spiser sig sjældent mæt. Og ligeledes er vi også i tvivl om, om han egentlig har et styr på hvornår han egentlig ER sulten og ikke bare "lidt småsulten"
Vi vil utrolig gerne til at starte stille og roligt op på andet mad, og håber dette kunne blive en super positiv og dejlig oplevelse for ham.
Hvordan starter vi op med mad, og med hvad?
Hvor stille og roligt skal vi gå frem af?
Kan vi i forbindelse med indførelse af andet mad og forsøge at indføre lidt mere rytme omkring mad og madtidspunkter??
Han ...
... spiser normalt kun en gang i løbet af natten, et sted mellem kl 1.30- 3.30 og tit er det kun et lille måltid og vi vil helst ikke vække ham hverken sen aften eller tidlig morgen for at "tvinge" lidt mere mad i ham, vi synes vi har tvunget ham nok til at spise i hans korte liv, og det vil vi gerne helt væk fra, og han tager fint på, selvom han ikke spiser ligeså mange gange om natten, som er normalt? De gange vi har forsøgt at give ham mad tidlig morgen, kan vi næsten aldrig få ham til at sove videre igen, så dette er vi heller ikke glad for at skulle.
Hvordan kunne en "madplan" se ud i starten hvor vi forsøger os stille frem og hvordan når vi er kommet lidt længere hen?
Han står op et sted mellem 6-7.30 og tager formiddagslur omkring kl 8 (lidt senere hvis han først er stået op kl 7.30) middagslur starter omkring kl 12 plus/minus og eftermiddagsluren er meget svingende hvornår den ligger og vi forsøger at få ham puttet et sted omkring kl 21, men starter tit omkring kl 20.30, da det tit tager 30-40 inden han sover med at gå frem og tilbage til soveværelse.
Og hvordan undgår vi, at han bliver madforskrækket - er SÅ bange for dette.
Venlig hilsen
Ravneforældren
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.