Svar: Vil ikke tage flasken mere
Kære Fridas mor
Tak for dit brev :)
Det lyder som en rigtig god idé at holde en pause med flaske et par dage og se om Frida så glemmer, at hun var imod den og så alligevel vil acceptere den igen. Det er som du selv er inde på rigtig godt, hvis du kan få hende til at tage imod flasken. Den er med til at sikre hende en stor del af væskebehovet og samtidig undgår I at skulle give hende jerntilskud.
For ja - hun skal have dagligt jerntilskud, hvis hun ikke med sikkerhed drikker mindst 400 ml modermælkserstatning, tilskudsblanding eller industrielt fremstillet vælling dagligt. Hun skal have fuld dosis jern - det vil sige ca. 8 mg jern dagligt. Og du kan desværre ikke give "halvt antal dråber", hvis hun drikker "halv mængde modermælkserstatning".
Anbefalingen af jern skyldes at man vil sikre sig at barnet ikke kommer til at mangle jern ved et års alderen. Det vil være svært at sikre så jernholdig en kost, at barnet kan undvære jern og samtidig opbygge et jerndepot, som sikrer at barnet ikke får jernmangel, når det bliver ældre.
Du skal ud over hendes indtag af jern, ...
... naturligvis forsøge at give hende jern via kosten. Det gøres bedst ved at give hende kød og fisk. Du kan godt købe færdiglavet babygrød som er beriget med f.eks. jern og på den måde øge hendes jernbehov yderligere. Der er dog ifølge sundhedsstyrelsen lidt usikkerhed omkring hvor meget af jernberigelsen, der optages fra grødprodukterne og derfor er anbefalingen stadig at man skal give barnet jerntilskud dagligt. Babyfer er som du skriver taget af markedet og derfor er det jerndråber din datter skal have. Du kan købe smagsneutrale dråber.
Du skriver at du har forsøgt med andre typer erstatning og at du ikke tror hun protesterer over smagen, men i stedet over flasken. Du kan prøve at give hende modermælkserstatning af en tudkop, for at se om hun så vil drikke mere på den måde.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber du kan bruge dette lidt videre og ellers må du tale med lægen om, hvordan du skal forholde dig i forhold til jerntilskud, problemerne med forstoppelse osv. Ud over jern, så er modermælkserstatningen jo også en vigtig kilde til f.eks. kalk og vitaminer...
Krydser fingre for at det hos jer er en kort periode:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Zoneterapi
Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.
Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.
Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet