Brev:
Sut (og opfølgning)
Kære Helen
Tak for dit seneste svar - meget brugbart endnu en gang :-)
På baggrund af dit svar har jeg besluttet at tage den lidt mere med ro i forhold til frygten for at give Frederik dårlige vaner, ambitioner i forhold til dagsstruktur osv. Når jeg ser på det, er det vigtigste jo, at han trives, tager på, som han skal, og ikke mindst at han sover godt om natten :-).
Jeg læser det, du skriver, som at tiden skal have lov at arbejde, og Frederik er jo ikke en gang 4 mdr. endnu. Så jeg tager lige en slapper!
Jeg begynder at kunne ane en vis struktur i hans søvn; sover 45 min - 2 timer om formiddagen og det samme til middag (hvis han har sovet lang tid om formiddagen så oftere kortere tid til middag og omvendt). Lige nu er jeg så ved at 'lære' ham, at eftermiddagsluren ikke er starten på nattesøvnen. Det ...
... forsøger jeg at gøre ved at køre ham en tur i barnevognen.
Så... mit spørgsmål denne gang omhandler faktisk noget andet :-) :
Frederik vil ikke tage sut og har ikke på noget tidspunkt ønsket det. Vi har forsøgt med mange forskellige typer, men der er ikke rigtig noget, der 'bider på'. Han har en putte/sutteklud, som jeg helt sikkert har indtryk af, giver ham en følelse af tryghed. Det havde hans storebror i øvrigt også, og han sover med den den dag idag, hvor han er knap 7 år.
Vi kunne dog godt tænke os at lære Frederik at bruge sut, så han på sigt måske kan lære at falde til ro og sove videre om natten (lige nu er han jo fortsat svøbt). Han er jo flaskebarn, så derfor undrer det mig, at han er så afvisende overfor at bruge sut.
Har du nogle gode fif til, hvordan vi kan lære ham at bruge sut?
Hilsen Frederiks mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
24. januar 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen Vores datter er nu næsten 4 måneder gammel, og jeg oplever, at...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.