Annonce

Annonce

Svar: Opfølgning på projekt blestop


25. maj 2014

Kategori:
Alder:
3 år, 5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære bassemandens mor

Tak for dit brev:)

Det er dejligt at jeres dreng nu er gladere for at prøve toilettet og glad, når det lykkes. Det lyder dog som om at han bliver oprigtigt ked af det, hvis han skal på toilettet for mange gange i løbet af dagen, og det lyder derfor som om at hver 3. time er for hyppigt for ham lige nu.

Det er naturligvis jer der kender jeres dreng bedst, og hvis I skønner at han har brug for mere tid, så er det godt og fornuftigt at give ham den tid. Der er ikke nogen grund til at presse ham, så han bliver utryg ved at gå på toilettet og så tingene bliver en magtkamp.

Jeg tænker dog, at to gange dagligt måske også er lige lidt nok. Mon ikke han også kan prøve toilettet i løbet af dagen, så han kommer på toilettet om morgenen og om aftenen og så en gang i løbet af dagen, som I nu synes det passer ind. Nogle dage vil det måske virke naturligt at sige "kom vi skal lige ud og tisse inden vi kører", hvilket gælder for ham, mor og far - alle tisser af, før man ...


Annonce

... skal af sted. Og han ser at det ikke kun er ham, men en fælles regel.

Prøv også om I kan få ham til at tisse af før han løber ud for at lege, så hans leg ikke skal afbrydes af at skulle på toilettet. Det er generelt en god idé at udnytte at der allerede sker et skift i hverdagen til lige at prøve toilettet. Det kan f.eks. også være at udnytte det skift der naturligt er, når I skal spise - han kan lige prøve toilettet og vaske sine hænder, før han skal spise, fordi der naturligt her vil være et afbræk i hans leg.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan også være at I tager på biblioteket en dag og opdager, at de der har et børnetoilet. Sådan er det nogle steder og måske vil han synes det er særlig sjovt at prøve. Det kan også være at han har lyst til at prøve toilettet i børnehaven før I tager hjem osv.

Mit råd er altså at I skal prøve at følge ham på toilettet, når det virker så naturligt som muligt i løbet af dagen og ikke fordi klokken dikterer det :)

Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udvikling - børn

Børns motoriske udvikling er forskellig, men du kan bruge følgende rettesnor:

1 mdr.: Barnet prøver at løfte hovedet fra underlaget, når det ligger på maven

2-3 mdr.: Støtter på underarmene og løfter hoved og bryst fra underlaget.

4 mdr.: Kan selv holde hovedet i siddende stilling. Begynder at trille rundt fra mave til ryg. Rækker ud efter ting.

5 mdr.: Hvis barnet får hjælp til at sidde op, vil det sidde med rank ryg og hovedet i fin...

Læs mere i Babylex

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce