Annonce

Annonce

Svar: Min datter kan ikke kravle


21. maj 2014

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Tak for dit brev og dejligt at høre fra dig igen :)

Det lyder som om at jeres datter stortrives og udvikler sig rigtig godt! Også selvom hun ikke helt har fundet ud af det med at kravle :)

Nogle børn springer kravlestadiet over og hvis det ender sådan, så er det okay. Det er dog en god idé, hvis I så senere er opmærksomme på at lære hende at kravle, så hun lærer den krydskoordinering, der ligger i netop kravlebevægelserne.

Men når det er sagt, så er det dog en god idé at I forsøger at hjælpe hende med at kravle og der er lidt forskellige ting I kan gøre:

For det første er det rigtig vigtigt at stimulere hendes balance. Vi har i vores øre en snegl, hvor der er væske i. Det er vigtigt at få sat gang i de væsker, fordi det har betydning for vores motorik. Det er den vestibulære sans. Det vil derfor være rigtig godt, hvis I kan vugge hende, dreje hende, rulle hende, vende hende på hovedet, gynge hende osv. Jo mere hun tumles med og vendes i alle retninger, jo mere vil hendes vestibulære sans og dermed balance blive stimuleret og jo mere styrket vil hun blive motorisk.

Det skal naturligvis ikke være så voldsomt, at hun bliver ked af det og tydeligvis ikke bryder sig om det, men det vil være rigtig godt at hjælpe hende igang på denne måde. Hun vil f.eks. have glæde af en babygynge i haven - af den slags, hvor hun sidder i en stol og gynger frem og tilbage. Hun vil også have glæde af en bilibo eller tummelumsk (søg evt. brugt. Der kan være penge at spare). Og så må hun som sagt gerne vendes på hovedet, når I tumler :) Svømmehalsture, babygymnastik osv. er naturligvis også godt:)

I skal gøre det spændende at ligge på maven. Det kan være en rigtig god idé, hvis I kan ligge ...


Annonce

... jer på maven foran hende, så hun kan kikke på jer og spejle sig i jer. I må gerne gøre det til en fast vane at lægge hende på mave, når I lægger hende fra jer. Når hun ikke vil ligge på maven mere, så må hun trille om på ryggen. Nogle gange må I lægge hende om på maven igen og så vil hun trille tilbage, men det er så okay. Bare I gør det til en vane at være på maven dagligt.

Læg hende også meget gerne på maven foran et stort spejl. Det kan være rigtig sjovt for hende at ligge og kikke på sig selv. Se sin mimik, få øje på sit eget ansigt.

Når hun skal lære at kravle, så skal I hjælpe hende op på alle fire. Sætte jer bag hende, holde hende om livet og hjælpe hende med at rokke frem og tilbage. Hendes fødder skal støde mod jeres knæ. Det er fra rokkende stilling, at hun lærer at kravle, så derfor skal I hjælpe hende med at finde ud af at ligge på alle fire og rokke. På et tidspunkt skulle hun gerne selv begynde at lægge sig op i denne stilling.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I fortæller at I har parketgulv og det er naturligt glat for hende at kravle på. Det kan derfor være en god idé at øve jer hos bedsteforældre eller andre, som måske har et væg til væg tæppe. Hjemme kan I også købe nogle skumbrikker til at samle på gulvet, så hun har et område, hvor hun bedre kan så fast. Det vil også være en god idé at lade hende kravle med bare ben, fordi hun lettere kan stå fast - eller I kan købe nogle skridsikre strømpebukser eller knæbeskyttere - se gobabygo.dk, som lige nu har en annonce på min side :)

Læg jer på gulvet eller læg jer i dobbeltsengen og lad hende kravle hen over jer. Det er også en rigtig god øvelse og samtidig sjovt for både forældre og barn :)

Jeg håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annonce