Brev:
Trøst og hjælp
Kære Helen
Er godt klar over at min spørgsmålskvote er ved at være opbrugt, og jeg skal nok holde inde med at skrive en tid - men der er altså et par ting, jeg går og tænker meget over.
Jeg er netop gået i gang med din bog om gråd og trøst, men er endnu ikke stødt på svaret (hvis der er et).
Dilemma I: Min søn på snart 6 måneder, kan ind imellem blive ganske irriteret - både når han leger selv - og alene. Ind imellem resulterer det i en slags gråd - når f.eks. legetøjet ikke gør, hvad han forventer. Mange gange kan jeg læse på ham, hvad han har brug for af hjælp - og hjælper ham videre med problemet med det samme - eller jeg kan finde på at tage ham op og trøste/berolige/aflede ham, hvis jeg ikke ved, hvad han er irriteret over.
Min bekymring er, om min hurtige trang til at hjælpe ham med det samme i sidste ende kan resultere i en eller anden form for "indlært hjælpeløshed"? Han lærer måske ikke at prøve at løse problemerne selv - eller også gør ...
... han det netop, fordi han får hjælp?
Dilemma II: Lidt samme problematik er, når han f.eks. falder og slår sig ganske lidt, når han forgæves prøver at kravle - og måske i virkeligheden blot bliver forskrækket. Der løfter jeg ham med det samme op, og trøster ham ved at holde ham ind til mig og tale beroligende. Derefter bliver han hurtig glad igen. Min mand derimod tager ham også op, men prøver derefter at aflede ham med glad snak og afledning. Jeg er bange for, at han ikke føler "sig mødt og forstået", hvis man virker glad, når han er ked af det - og min mand mener omvendt, at jeg ved at trøste ham, understreger over for ham, at han har været udsat for noget forfærdeligt, og dermed gør ham endnu mere ked af det. Vi "diskuterer" problemstillingen rigtig meget - for hvad er nu det bedste for drengen?
Ved godt der ikke er noget entydigt svar, men jeg ville være så glad for at vide, hvad du tænker.
Håber du nyder det skønne vejr
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Høj stol til baby
Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.
Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.
De...
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.
Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.
Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder