Brev:
Stammen og stress?
Hej Helen.
Vores søn på 2 år og 5mdr. er en glad, sund og rask dreng, der er godt med på alle punkter. Han snakker utrolig godt og har gjort det i lang tid, men er nu begyndt at stamme. Han har gjort det nogle måneder efterhånden, og det er kun blevet værre. Det er værst, når han er træt og ivrig, og her kan han komme helt ud i, at han næsten kramper i hele kroppen for at komme igang med sætningen. Det gør så ondt at se, for det er tydeligt, at han ikke bryder sig om det og han bliver irriteret over det. Vi følger alle råd med at se ham i øjnene, give os tid til at lytte, retter ikke på ham og lader ham tale færdig. Vores datter på 4, havde det også en kort periode, da hun var omkring de 2,5-3 år, men det gik hurtigt over og har aldrig været så slemt som dette. Jeg har talt med dagpleje pædagogen om det og hun siger at det gerne skal være bedre i løbet af de næste 3 mdr, ellers synes hun, vi skal reagere.
Mit spørgsmål er, kan denne stammen udløses af, at der har været sket for meget på det sidste, eller er det kun fordi han rent sprogligt og udviklingsmæssigt er igennem noget?
Jeg har vildt dårlig samvittighed og føler at han er kommet helt "derud" fordi både min mand og ...
... jeg det sidste halve år, har været meget pressede rent arbejdsmæssigt og ikke har haft det overskud og tid som vi plejer. Kan det spille en rolle?
Vi har overvejet muligheden for at bruge noget af min rest orlov, så vi efter sommerferien kan geare lidt ned, om ikke andet, så i en periode, hvis det er det der skal til. Perioden fra nu og til sommerferien er heldigvis med en del helligdage og jeg har noget afspadsering og omsorgsdage, så tænker, at det kan give lidt ro, ligesom vi har forsøgt at planlægge vores weekender fra nu og til sommerferien, så der ikke er for meget på programmet, og så vi har tid til bare at være hjemme og hygge uden, at der skal ske det store. Er det fjollet, eller giver det god mening i forhold til hans stammen?
Der har, før han begyndte på at stamme, været snak om at han evt. skulle starte i bh lidt før, altså som 2 år og 9-10 mdr, da han er utrolig godt med på alle punkter. Men som tingene er nu, tænker jeg det måske er bedst at give ham al den tid han kan få i dagplejen og først starte til januar hvor han fylder 3. Hvad mener du om det?
Håber du forstår mine spørgsmål, det blev lidt langt og kringlet.
Mange hilsener fra
En bekymret mor...
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.