Svar: Mors kostomlægning
Kære Frederisk mor
Tak for dit brev :)
Det er rigtig dejligt, at du mærker at en kostomlægning har hjulpet jeres familie. De nye vaner lyder til at være gode og I forældre har tabt jer og vil naturligvis gerne bibeholde denne nye linje :)
Det vil dog være en rigtig god idé at I fortsat tilbyder kartofler, pasta, ris og lignende til jeres dreng. Han bør stadig få en del af disse kulhydrater. Han er motorisk meget aktiv og vil bruge sig selv rigtig meget hver dag - går, kravler, løber, klatrer og bruger rigtig meget energi og her er kulhydraterne vigtige. Du kan med fordel sammensætte hans tallerken med mad, sådan at en kvart tallerken er kød, fisk eller fjerkræ, en kvart tallerken er kartofler, pasta, brød osv. og en halv tallerken er grøntsager. Derudover meget gerne lidt sovs, dressing osv.
Hvis I spiser meget fedtfattigt og indtager kost med et højt proteinindhold, så vil jeres dreng naturligvis også spise dette - og hans ...
... kost skal også tage udgangspunkt i jeres kost. Men han skal stadig have smør på brødet, selvom I ikke selv spiser det, han skal stadig have letmælk og letmælksprodukter med 1.5% fedtindhold, selvom I spiser skyr og andre produkter uden fedt, og han skal have forskellige kulhydrater som pasta, ris, bulgur, brød osv. Hans grøntsager bør også stadig koges eller laves i ovnen - giv ham ikke for meget råkost.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Vi skal naturligvis holde øje med at vores børn ikke bliver for tygge, men det er modsat også vigtigt at sikre barnet fedt nok i maden, så længe de er små - og "tumlings-direktør-mave" hører sig til, når man er 1.5 år gammel! Når han nærmer sig de 3 år, så vil det "babyagtige" forsvinde, topmaven vil rette sig ud i takt med at der bliver mindre svaj i ryggen og i lænden og barnet virker naturligt mere rank. Lige nu hører topmaven til og hans vægt lyder rigtig fin :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.