Svar: Flytning = flytte skole?
Kære mor
Tak for dit brev :)
Jeg kan godt forstå, du er i tvivl, og jeg kan sagtens forstå dine tanker omkring, at du ved, hvad han har, men ikke hvad han får…
Jeres dreng er 6 år gammel og er derfor så ny i skolesystemet, at han sandsynligvis sagtens kan skifte til en ny skole, blive glad for dette, få nye kammerater, lære det han skal lære osv. MEN - netop i forhold til skole, så kører det meget forskelligt og rigtig mange faktorer spiller ind på, om man får en god skolegang.
Det er rigtig mange år - 10 år, hvor han skal trives, have gode venner, være glad for at være der, nyde sin hverdag, have lyst til at lære, lave lektier osv. Og det hele hænger sammen. Og du skriver, at I har fundet en fantastisk skole, jeres dreng stortrives der, han er tryg og glad. Og I oplever et helt fantastisk samarbejde mellem skole og SFO og et system som tiltaler jer rigtig meget, og som I nok ikke skal forvente er at finde andre steder… og det synes jeg er guld værd.
Du skriver at I sagtens kan køre ham de 9 km til skole, som det vil betyde, hvis I flytter og jeg synes faktisk, at det vil være værd at prioritere. Han har fået en rigtig god start og ja - I ved, ...
... hvad I har. Og så kan I jo se, hvad der sker i årene frem. Det kan sagtens være at han i løbet af sin skoletid får lyst til eller behov for at flytte til en anden skole og hvis det sker, så kan I jo flytte ham til en skole, der geografisk ligger tættere på hvor I bor.
At han går i skole længere væk betyder ikke at han ikke kan få venskaber tæt på hvor I bor. Han kan jo gå til fodbold, badminton, gymnastik i den lokale idrætsforening. Han kan gå til spejder, musik eller hvad han nu har lyst til og kan på den måde få venner og relationer til børn, der bor i nærområdet. Og faktisk kan det være enormt berigende at have venner uden for skoleregi. Venner som du deler ting med i fritiden, men som ikke også er klassekammerater. Og måske er der naboer, børn på vejen, som han sagtens kan lege med i fritiden, selvom de ikke går i skole sammen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er naturligvis nogle fordele ved at bo 1 km fra skolen - at han f.eks. meget hurtigt selv vil kunne lære at cykle til skole, fremfor at skulle køres af jer. Men det vigtigste må være at han trives i skolen. At han har lyst til at gå i skole, at han er rigtigt glad for det.
Håber du kan bruge disse tanker lidt videre:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Kæledyr og børn
I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.
Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder