Annonce

Annonce

Brev:

Urolig nattesøvn, baby 7 mdr.


4. maj 2014

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Urolig nattesøvn, baby 7 mdr.

Kære Helen

Tak for en super brevkasse, som ofte har hjulpet os som førstegangs forældre til vores dejlige lille Sia på 7 mdr.

Vi har læst din bog om børn og søvn og har kunne bruge en del herfra, men vi vil gerne høre din mening konkret i forhold til Sia og vores hverdag.

Spørgsmålet omhandler, hvordan vi hjælper Sia til en bedre nats søvn.

Sia er en glad lille pige, som er meget opmærksom på verden omkring hende og lige nu er hittet at skubbe sig frem, tilbage og rundt på gulvet. Hun er meget rolig og tillidsfuld og næsten altid smilende i løbet af dagen.

Hun blev ammet fuldt til hun var 5 mdr., hvor vi introducerede skemad og jeg har fortsat amningen ved siden af. Sia er nu oppe på 3 hovedmåltider og 1 mellemmåltid. Hun har haft lidt hård mave efter overgang til skemad, som vi behandler med Laktolose efter aftale med egen læge. Hun har ingen tænder endnu og er i denne uge kommet ind og sove på eget værelse.

Vores dag ser nogenlunde sådan ud:
Kl. 4-5: Vågner og ammes, sover videre
Kl. 7.30: Morgenmad (Havregrød eller øllebrød med frugtmos og vand af kop)
Kl. 9.30: Ammes og puttes til formiddagslur (sover mellem 1,5 – 2,5 timer)
Kl. 11.30: Frokost Grønsagsmos med kød og vand af kop)
Kl. 13.30: Ammes og puttes til middagslur (sover mellem 45 min. – 2 timer)
Kl. 15 -16 : Mellemmåltid og ammes (Grød med frugtmos og frisk frugt og vand af kop)
Kl. 17-18: Powernap (Hvis kort middagslur)
Kl. 18-19: Aftensmad (Grønsagsmos med kød og vand af kop)
Kl. 19-20.30: Ammes og puttes til natten
Kl. 21-22: Er begyndt at vågne og er svær at få til at falde i søvn
Kl. 02-03: Ammes

Vi har selv tænkt, at det vi kan gøre for at få hende til at sove mere og bedre er at droppe powernappen, nedsætte amningen, lære hende at falde i søvn selv og få far på banen evt. sammen med en flaske. Men vi er meget i tvivl om, hvilken rækkefølge vi skal lære hende tingene i og hvordan vi skal gribe det an?

Powernap, udfordring:
Når hun kun sover 45 min. til middag, så er det mange timer at holde sig vågen til putning ved en 19 tiden. Hun bliver som regel træt efter ca. 2 timer. Vi har prøvet at holde hende vågen fra kl. 15 til 19 og det klarede hun også fint indtil hun skulle puttes. Så tager det op mod 2 ...


Annonce

... timer, fordi hun ikke kan falde til ro og er enten ked af det eller helt oppe og ringe og griner og basker rundt med arme og ben. Er det meningen, vi skal holde hende vågen, selvom hun viser hun er træt? Eller skal vi putte hende endnu tidligere?

Nedsætte amning, udfordring:
Sia drikker ikke meget vand og jeg er derfor bange for, hun ikke får nok væske, hvis jeg nedsætter amningen – særligt i forbindelse med hård mave. Særligt om morgenen spiser hun meget lidt grød og drikker næsten ingen vand og sørger derfor brystet inden putning til formiddagslur.
Hvis jeg nedsætter til 4 amninger om dagen (tidlig morgen, middag, aften og sen aften), så er jeg bange for, at hun ikke får nok at spise/drikke og derfor sover endnu dårligere?

Falde i søvn selv, udfordring:
Vi har et putteritual, der hedder tøjet af, hygge på madras inde på hendes værelse, creme pga tørhedseksem), nusses, ble på, nattøj på, godnatsang, sige godnat til de 3 samme ting på hendes værelse mens lyset bliver slukket, ammes og ligges i seng, når hun er faldet i søvn i mine arme.

Jeg har tidligere prøvet at ligge hende over i sengen før hun falder helt i søvn, så hun selv kan lære at falde i søvn og ved, at hun er i sengen og ikke i mine arme, men så vågner hun helt op og er meget svær at få til at sove igen. Hvordan lærer vi hende at falde i søvn selv?

Far på banen (flaske), udfordring:
Vi vil meget gerne lære hende at tage flaske. Egen SP siger, at hun er for gammel til at lære det, så vi bare skal give mælk af kop, men så drikker hun ikke så meget. Flasken vil give mulighed for, at far kan putte og at hun kan blive passet på sigt.
Hun vil ikke tage flasken, vi har prøvet alle de mærker, du også anbefaler uden held. Baby nova – helt traditionel sutteflaske har hun drukket lidt af (ca. 20 ml.). Vi har også prøvet med ammeindlæg eller nusseklud med duft af mor ved næsen, men også uden held. Hvordan lærer vi hende at tage flasken?

Beklager det meget lange brev og de mange spørgsmål, men vi synes, at de alle hænger sammen i forhold til, hvordan vi får vendt en meget urolig nattesøvn.

Håber du kan hjælpe os med, hvordan vi griber hele sovesituationen og deraf afledt mad situationen an.

Venlig hilsen

Førstegangsforældrene:-)

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.

Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...

Læs mere i Babylex

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce