Annonce

Annonce

Brev:

Urolig nattesøvn, baby 7 mdr.


4. maj 2014

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Urolig nattesøvn, baby 7 mdr.

Kære Helen

Tak for en super brevkasse, som ofte har hjulpet os som førstegangs forældre til vores dejlige lille Sia på 7 mdr.

Vi har læst din bog om børn og søvn og har kunne bruge en del herfra, men vi vil gerne høre din mening konkret i forhold til Sia og vores hverdag.

Spørgsmålet omhandler, hvordan vi hjælper Sia til en bedre nats søvn.

Sia er en glad lille pige, som er meget opmærksom på verden omkring hende og lige nu er hittet at skubbe sig frem, tilbage og rundt på gulvet. Hun er meget rolig og tillidsfuld og næsten altid smilende i løbet af dagen.

Hun blev ammet fuldt til hun var 5 mdr., hvor vi introducerede skemad og jeg har fortsat amningen ved siden af. Sia er nu oppe på 3 hovedmåltider og 1 mellemmåltid. Hun har haft lidt hård mave efter overgang til skemad, som vi behandler med Laktolose efter aftale med egen læge. Hun har ingen tænder endnu og er i denne uge kommet ind og sove på eget værelse.

Vores dag ser nogenlunde sådan ud:
Kl. 4-5: Vågner og ammes, sover videre
Kl. 7.30: Morgenmad (Havregrød eller øllebrød med frugtmos og vand af kop)
Kl. 9.30: Ammes og puttes til formiddagslur (sover mellem 1,5 – 2,5 timer)
Kl. 11.30: Frokost Grønsagsmos med kød og vand af kop)
Kl. 13.30: Ammes og puttes til middagslur (sover mellem 45 min. – 2 timer)
Kl. 15 -16 : Mellemmåltid og ammes (Grød med frugtmos og frisk frugt og vand af kop)
Kl. 17-18: Powernap (Hvis kort middagslur)
Kl. 18-19: Aftensmad (Grønsagsmos med kød og vand af kop)
Kl. 19-20.30: Ammes og puttes til natten
Kl. 21-22: Er begyndt at vågne og er svær at få til at falde i søvn
Kl. 02-03: Ammes

Vi har selv tænkt, at det vi kan gøre for at få hende til at sove mere og bedre er at droppe powernappen, nedsætte amningen, lære hende at falde i søvn selv og få far på banen evt. sammen med en flaske. Men vi er meget i tvivl om, hvilken rækkefølge vi skal lære hende tingene i og hvordan vi skal gribe det an?

Powernap, udfordring:
Når hun kun sover 45 min. til middag, så er det mange timer at holde sig vågen til putning ved en 19 tiden. Hun bliver som regel træt efter ca. 2 timer. Vi har prøvet at holde hende vågen fra kl. 15 til 19 og det klarede hun også fint indtil hun skulle puttes. Så tager det op mod 2 ...


Annonce

... timer, fordi hun ikke kan falde til ro og er enten ked af det eller helt oppe og ringe og griner og basker rundt med arme og ben. Er det meningen, vi skal holde hende vågen, selvom hun viser hun er træt? Eller skal vi putte hende endnu tidligere?

Nedsætte amning, udfordring:
Sia drikker ikke meget vand og jeg er derfor bange for, hun ikke får nok væske, hvis jeg nedsætter amningen – særligt i forbindelse med hård mave. Særligt om morgenen spiser hun meget lidt grød og drikker næsten ingen vand og sørger derfor brystet inden putning til formiddagslur.
Hvis jeg nedsætter til 4 amninger om dagen (tidlig morgen, middag, aften og sen aften), så er jeg bange for, at hun ikke får nok at spise/drikke og derfor sover endnu dårligere?

Falde i søvn selv, udfordring:
Vi har et putteritual, der hedder tøjet af, hygge på madras inde på hendes værelse, creme pga tørhedseksem), nusses, ble på, nattøj på, godnatsang, sige godnat til de 3 samme ting på hendes værelse mens lyset bliver slukket, ammes og ligges i seng, når hun er faldet i søvn i mine arme.

Jeg har tidligere prøvet at ligge hende over i sengen før hun falder helt i søvn, så hun selv kan lære at falde i søvn og ved, at hun er i sengen og ikke i mine arme, men så vågner hun helt op og er meget svær at få til at sove igen. Hvordan lærer vi hende at falde i søvn selv?

Far på banen (flaske), udfordring:
Vi vil meget gerne lære hende at tage flaske. Egen SP siger, at hun er for gammel til at lære det, så vi bare skal give mælk af kop, men så drikker hun ikke så meget. Flasken vil give mulighed for, at far kan putte og at hun kan blive passet på sigt.
Hun vil ikke tage flasken, vi har prøvet alle de mærker, du også anbefaler uden held. Baby nova – helt traditionel sutteflaske har hun drukket lidt af (ca. 20 ml.). Vi har også prøvet med ammeindlæg eller nusseklud med duft af mor ved næsen, men også uden held. Hvordan lærer vi hende at tage flasken?

Beklager det meget lange brev og de mange spørgsmål, men vi synes, at de alle hænger sammen i forhold til, hvordan vi får vendt en meget urolig nattesøvn.

Håber du kan hjælpe os med, hvordan vi griber hele sovesituationen og deraf afledt mad situationen an.

Venlig hilsen

Førstegangsforældrene:-)

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce