Svar: Mos...
Hej med dig
Det er kun dejligt, at du skriver! :)
Det er en rigtig god idé at bruge kartoffelmos som en basis og så tilsætte andre typer grøntsager - MEN, dermed ikke sagt at det er noget, du skal gøre altid. Du må gerne lave mos af andre grøntsager og også uden at bruge kartoffel.
I takt med at din datter bliver ældre og hun begynder at spise mere og mere familiemad, så vil det være naturligt, at hun også begynder at spise f.eks. ris, pasta, bulgur og lignende som alternativ til kartoffel. Så selvom kartofler er gode og sunde og gerne må spises flere gange om ugen, så behøver du ikke give din datter kartoffel dagligt.
Fra 6 måneders alderen kan du lave mos af alle grøntsager og tage udgangspunkt i f.eks. gulerod, squash, blomkål, broccoli, pastinak, persillerod, ...
... jordskokker, forskellige former for kål - hvidkål, spidskål, savoykål mv. Du kan bruge løg, peberfrugt, porrer, ærter, majs, grønne bønner, agurk, avokado. Du må her også gerne variere mellem bælgfrugter, som brune og hvide bønner, linser og kikærter…
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så kartofler er godt som basis, når I lige går igang, og kartofler må gerne indgå i jeres mad generelt. Kartofler giver en god mæthed og derfor er kartofler en god bestanddel i grøntsagsmos - en ren gulerodsmos mætter ikke så meget. Hun behøver dog ikke få kartoffelmos hver dag. Og faktisk vil nogle børn få kvalme af kartoffelmos, og så kan det være en rigtig god idé at forsøge med f.eks. en ren gulerodsmos i starten. Heldigvis er din datter jo rigtig glad for den skemad du laver, så du fortsætter bare i samme gode retning :)
Fortsat god appetit :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.