Svar: Småtspisende baby - tager ikke nok på del 2
Kære Mor
Tak for dit brev :)
Du fortæller at din dreng vejede 3332 gram ved fødslen og nu i en alder af 5 måneder vejer han 6950 gram. Det betyder at han har mere end fordoblet sin fødselsvægt på 5 måneder og det lyder super, ligesom det skal være.
Når jeg ser på hans vægtkurve i livets bog på medlemssiden, så kan jeg godt se at han ser ud til at være vokset lidt mere i længden på det sidste, end han er vokset vægtmæssigt, og at han derfor falder lidt ned på kurven. Han holder sig dog stadig indenfor normal området og det lyder derfor fint at se tiden an og holde fast i at han umiddelbart trives:) Jeg tænker at i takt med at han begynder med lidt skemad, så vil dette naturligt godt kunne ændre sig - og det er netop vigtigt at hans indtag af skemad kommer ud over hans vanlige indtag af mælk, så han får lidt ekstra på denne måde. Hans indtag af mælk skal derfor ikke sættes ned, men skal suppleres med lidt grød og mos.
Og hvad gør man så, når han pludselig begynder at afvise brystet om dagen… Det er rigtig godt det du allerede gør - nemlig at tilbyde ham brystet i et afsides rum. Han lyder til at være en dreng, som er meget aktiv og som følger rigtig meget med i hvad der sker omkring ham, og det betyder at han simpelthen ikke kan koncentrere sig om at spise, hvis I er ude, hvis der sker for meget… Det er derfor rigtig godt at du er opmærksom på dette og forsøger at skærme ham, så han får den ro, som han har behov for.
Du kan naturligvis også overveje at give ham en flaske. Det har den fordel, at du ved præcist hvor meget han får og samtidig kan den gives imens han ligger i barnevognen. Når I er ude, kan du derfor putte ham, skærme ham under kalechen og på den måde hjælpe ham til at lukke lidt af for omverdenen og så give ham flasken imens han ligger ned - evt. vugge eller trille vognen lidt, så han på den måde hjælpes med at koble fra, slappe af og tilsidst også få sovet. Og når I så er hjemme, så kan du naturligvis amme ham igen, ligesom han om aftenen og natten ...
... også skal have brystet når han viser behov, så du stadig holder fast i amningen, som du jo er glad for.
Det er rigtig dejligt at høre at du har købt min bog om børn og mad og jeg håber at den vil hjælpe jer godt igang med skemaden :)
Et forslag til en dagsplan, lavet ud fra dine angivne tider, kunne se således ud:
Morgen 07: Ammes og dagen starter på den måde stille og roligt:)
Formiddag 9-9.30: Tilbydes brystet og puttes til formiddagslur, hvis han ikke vil have brystet her, så må det være sådan, men det er godt at give ham tilbuddet. Hvis han ikke er ammet før formiddagsluren og han her sover 1.5 time, så må du gerne amme ham, lige når han vågner, så han får lidt ekstra mælk her.
Frokost 12: Tilbydes lidt grød, evt. med frugtmos som topping, vand af kop. Spiser max ½ dl. af gangen og det er rigtig fint.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ammes eller flaske og puttes til middagslur - hvis du forsøger med flasken, så må du gerne give ham den imens han ligger i barnevognen og se om det kan hjælpe ham til ro. Hvis du er hjemme, må du også gerne prøve at lægge dig med ham og amme ham i dobbeltsengen, efterligne jeres aftener og natten og se om du så kan få ham til at tage fra.
Eftermiddag 16: Ammes, når han vågner af sin middagslur, fordi han naturligt ofte vil være tørstig og klar til at drikke, når han har sovet …
Aften 17: Tilbydes lidt grøntsagsmos, vand af kop.
Sover sin 3 lur, som er en kort powernap på ca 30 minutter.
Ammes og puttes til natten ca kl 20
Sen aften og først på natten: vågner og søger evt. brystet kl 22 og 01 og her ammer du ham efter behov. Måske vil denne amning på sigt blive slået sammen til en længere amning, så han f.eks. ammes kl 20, 23.30 og 04 og det vil være helt fint. Men hvis han lige nu søger brystet ekstra, fordi han om dagen ikke helt drikker nok, så skal du naturligvis amme ham det ekstra om natten… Det er også helt super og alderssvarende at han stadig ammes kl 04 og så igen kl 07:)
Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Fiskeolie og børn
Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.
Det er vigtigt at variere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.