Brev:
MME om natten
Hej Helen.
Min dreng på 10,5 mdr. Bliver ammet to gange om dagen, aften og sen nat, men inden sengetid får han ca. 1 dl lunt MME og det gør han også midt nat, hvor han selv melder sig. Det har vi gjort den sidste uges tid og det gør at han pt. kun vågner den ene gang hver nat hvilket er en forbedring, men er det en uskik/dårlig ide?
Han vågner helt om natten for når han melder sig så får bliver han først ammet og når jeg fornemmer at han har fået noget mælk (det føles ikke som om jeg har ret meget mælk længere og slet ikke om natten), så går vi ud i køkkenet og luner MME i mikroen hvilket han jo selvfølgeligt vågner ved. Når han har drukket det han vil, ofte alt med undtagelse af 10-20ml, så går vi tilbage på hans værelse hvor han bliver ammet igen for at få ham til at falde hurtigt til ro, jeg er selv træt:-), hvorefter han puttes og sover til kl. ca. 6-6.30. Hvad tænker ...
... du, er det en dårlig ide/vane vi er ved at få?
Jeg tænker også på når vi om ca 1,5 mdr. Skal til at stoppe amningen. Jeg vil faktisk gerne stoppe nu, men vi har prøvet en nat hvor far overtog og det var forfærdeligt, som ham var ulykkelig i flere timer i træk. Så vi besluttede at det var han ikke klar til pt. selvom noget af protesten bare var brok, var han meget vedholdende og det er så svært at holde ud at han er så ked og intet hjalp (ligge tæt med far, vand, rolige ord osv). Og så må vi prøve igen om en god måned, men jeg er alvorligt bekymret for at han elsker brystet så meget at jeg må sige fra for ham og at det bliver en rigtig hård omgang med protest, gråd, sparken og slåen i flere nætter i træk.
Har du nogle gode råd udover det med at sætte noget i stedet og fjerne brystet gradvis da det pt. Efter 1 mdr. Forsøgene ikke har hjulpet/ændret noget?
Med venlig hilsen
J
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Bedsteforældre
Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.
Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.
Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder