Brev:
Gentagelser
Hej igen igen :)
Jeg skal lige høre, - i babykalenderen, som jeg synes er en meget brugbar bog, som jeg har stor glæde af (ved godt den ikke er skrevet af dig, har skam også to af dine gode bøger!), Nå men der står, at man skal gentage de lyde ens baby siger, at det er sådan de lærer så småt at tale/kommunikere.
Således har vi haft mange spændende samtaler bestående af Aiiii, aaa guuu, aaa buy, guuiiiii osv osv, med vores lille datter :))
Hun "taler" ivrigt og prøver sin stemme af, men nu hvor hun har en alder hvor hun virkelig eksperimenterer med lydene og også skriger - af glæde i kommunikation - føler vi os lidt som nogle ...
... tossede papegøjer som vi står der og skriger med.
Så kom vi til at tale om, hvor længe skal vi gentage de lyde der for vi kom til at tale om, om hun ikke bare lærer at hun skal skrige højt :)
(Altså det er ikke negativt ment, når jeg skriver skriger, men det er noget hun meget tydeligt gør i en glad kommunikation, hun kan bare gøre det længe, hvis man skriger med og snakker med, så kan hun blive ved længe, nok så glad og grinende)
Så - hvor længe skal vi gentage hendes lyde og hvornår må vi gå over til, "ja, du er glad, du snakker nu kan jeg høre, det er dejligt" - agtigt.
Altså mere svare hende med ord end gentagelser?
Tak :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.
För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!
Tack
/Erika