Brev:
14 mdr gammel og vågen 1,5 time hver nat
Kære Helen
Jeg er Mor til en lille datter på 14 mdr., der er glad, spruldrende og har lyst på livet. Desværre er hun det også om natten, hvor hun jo skal sove og vokse.
Hun bliver puttet om aftenen når hun er træt. Det svinger meget (lige fra kl. 19.30 - 22.00) alt efter hvor meget og hvornår hun har sovet i vuggestuen. Jo senere lur i vuggestuen, jo senere er hun træt og jo senere bliver hun puttet om aftenen.
Vi har prøvet at putte hende til et fast tidspunkt hver aften (kl. 19.30) men hvis hun ikke er træt, så ligger hun og mosler rundt i 1 time og så står vi op med hende igen. Vi vil på ingen måde 'lære hende' at det skal tage SÅ lang tid at blive puttet. Denne udfordring kunne jo gå hen at blive en vane for hende. Det vil vi ikke!
DAGTIMER I VUGGESTUEN:
Hun PLEJER at sove 2 timer i vuggestuen efter frokost (læs: vågner ved 14-tiden), men hun kan snildt tage 3 timer fra kl. 10.00-13.00 også. Hun bliver hentet kl. 15.00 og leger indtil vi spiser kl. 18.00. Hun gaber fra kl. 17.00 men vi trækker mad + putning så lang tid vi kan med håb om, at hun så sover hele natten fordi hun trænger.
HJEMME:
Vi spiser kl. 18.00 (hun spiser godt) og hun får 1 flaske med 230 ml. modermælkerstatning (væske) som vi giver hende når hun puttes - i mine arme og der falder hun også i søvn. Vi har prøvet at give hende frugt, yoghurt, grød, rugbrød inden sovetid for at fylde hende op, men uanset om hun spiser noget eller ej inden flasken, så vågner hun midt på natten.
PUTNING:
Som sagt så bliver hun puttet ca kl. 19.00/19.30 og sover til kl. 02.30. Så har hun 'fået' 7 timer og så er hun frisk. Hun ligger og pludrer, prøver at falde i søvn (vi tænder ikke lys, snakker eller på anden måde signalerer at det er ok at være vågen). Og vi kan fornemme, at hun forstår at hun faktisk skal sove men ikke KAN finde ro/søvnen igen. Hun er vågen i ca 1,5 time (det slår sjældent fejl) og sover til hun skal op og bliver vækket kl. 06.45. Hun er aldrig sur eller gnaven når hun bliver vækket. I ...
... weekenden, hvor hun ikke vækkes, sover hun til kl. 8.00.
Om natten sover hun op af en af os eller mellem os, og bliver hun puttet sent og sover hele natten, er der ingen af os der vågner.
Hendes seng står klods op af vores, spændt fast, uden tremmer ind mod os, så vi kan ligge tæt men uden at ligge klemt. Denne konstellation har vi fordi vi rigtig gerne putte hende der efter flasken, hvor hun stadig er vågen, for at signalere at 'det er her du skal falde i søvn' og vi er lige ved siden af'. Men hun finder først ro (og søvnen), når hun ligger i armen på en af os, og det er uanset om hun har ligget og moslet rundt i egen seng i 15 minutter eller 1,5 time (det kan GODT tage så lang tid:-().
I går sov hun 2 gange:
1. gang kl. 12.00-12.45
2. gang kl. 15.30-16.55
Hun blev puttet kl. 22.00 og vi håbede hun ville sove hele natten (da hun jo faldt sent i søvn, og dermed kunne sove 7 timer og vågne tidligt). Men hun vågnede kl. 2.45 til kl. 4.30 :-(.
Mine spørgsmål er:
- Sover hun 'forkert' i vuggestuen, for jeg har på fornemmelsen af, at det er der vi kan skrue lidt på rytmen?
- Får hun får lidt mad inden hun skal sove?
- Skal jeg insistere på at hun sover i egen seng?
Jeg er i forvejen Mor til en pige på 6 år og har læst din fantastiske bog om søvn og sovemetoder (og smed alle andre bøger ud i samme åndedrag :-)), så jeg føler mig godt klædt på. Derudover har jeg surftet rundt efter svar fra dig til andre mødre/forældre der har samme udfording som jeg/vi har, men intet ligner rigtigt.
Jeg er efterhånden desperat, da min datter jo skal vokse og hvile om natten. Og hun er det gladeste barn og stortrives, så det lader ikke til, at 'fest om natten' påvirker hende overhovedet. Heldigt for os men jeg vil nu helst have, at hun sover om natten:-).
Jeg ved, at når jeg har sendt denne mail til dig, så er der ting jeg har glemt at fortælle. Men jeg glæder mig til dit svar, og ser frem til at vi kan finde en god rytme - og en god nattesøvn :-).
Kærlig hilsen
Tenna
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Appetit
Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.
Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.
Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.