Annonce

Annonce

Svar: Mælk og allergi


31. marts 2014

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Heidi

Tak for dit brev :)

Det er rigtig vigtigt at du samarbejder med din læge, hvis der er mistanke om mælkeallergi, for det er vigtigt ikke at fjerne mælk fra kosten, hvis ikke det er nødvendigt. Og hvis man vil provokere hende, for at se om hun har mælkeallergi, så skal dette ske i samarbejde med læge eller børneafdeling.

Det er rigtigt at allergi-erstatninger smager en del mere surt end almindelige erstatninger og modermælk. Derfor er der mange børn, som ikke vil acceptere disse erstatninger, når først de har prøve at få andet... Nogle børn kan dog lære det ved langsom tilvænning og det er en god idé, at du forsøger at bruge det i grød og mos og så håbe, at hun vil stille og roligt vil begynde at spise det. Mead Johnson, som er producenten bag Nutramigen har lavet en pjece, som jeg vil sende til dig i en separat mail. I den kan du finde opskrifter osv.

Det vil være rigtig godt at du i en periode på 14 dage selv forsøger at holde dig fra mælkeprodukter, for at se om det kan gøre en forskel. Da du ammer og din datter får sit hovedindtag fra dig, så er det vigtigt at sikre, at hun ikke reagerer på mælkeproteiner der kan være i din mælk. Nogle børn reagerer på disse, dog ikke alle. Og igen - det er en rigtig god idé at have lægen med ind over :)

Det kan naturligvis ikke udelukkes, at hun ...


Annonce

... kan have fået en maveinfektion eller andet, som gør at hun pludselig har afføring flere gange, græder når hun har afføring og generelt virker utilpas. Det er vigtigt at få hende undersøgt, for at finde ud af, hvad det er der er problemet hos jer. Dog er det jo ikke et nyt opstået problem, så der er sandsynligvis andet som spiller ind - men stadig, hun kan jo godt lige nu reagere, fordi hun har fået en infektion... Du kan tale med lægen om evt. at få taget nogle afføringsprøver.

Og så kan du også tale med lægen om hvorvidt det kunne være en idé at give hende flydende mælkesyrebakterier i en periode. Det kan have en gunstig virkning på hendes mave. Det kunne være f.eks. bifiform minidråber eller BioGaia, som nu hedder Semper dråber. De indeholder Lactobacillus reuteri og kan gives på en ske sammen med lidt af din mælk eller med f.eks. lidt frugtmos eller grød. Dråberne er smagsneutrale og man giver 5 dråber en gang dagligt.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis hun stadig hvæser og raller, når hun trækker vejret, så synes jeg det er relevant at du får lægen til at lytte på hende igen. Det vil også være relevant at drøfte om det kan være et symptom på mælkeallergi sammen med hendes kløende øjne... Det kan det være, men behøver ikke være det.

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke og rigtig god bedring med hende :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.

Tredagesfeber

Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.

Vil kun sove lur i vikle

Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce