Brev:
Ammestop - lære at undvære mors bryst - 11 mdr.
Hej Helene.
Jeg er nyt medlem, men har fuldt din brevkasse i flere måneder, hvor jeg har fået svar og gode råd. Som første-gangs forældre er der jo altid en masse spørgsmål, man gerne vil have svar på, for at være så gode forældre som overhovedet muligt.
Vi har en skøn og aktiv datter på 11 måneder (fra april 2013). Silje er en glad pige, som altid har et smil på læben. Hun spiser godt i løbet af dagen, både herhjemme og i dagplejen, hvor hun nu har gået i 3 måneder.
Amningen var rigtig svær at få til at fungere, da hun var mindre. Det resulterede i at vi kun kunne få det at fungere ved hjælp af suttebrikker, flere ammestop og gav mig bryst betændelse op til flere gange. Jeg tog beslutningen da hun var 3 måneder, om at stoppe med amning og gå over til flaske. MEN det ville hun på ingen måder accepetere, og afviste flasken hver gang vi prøvede. Så jeg fortsatte amningen, og siden hun var 5 måneder, har amningen fungeret helt perfekt (dog stadig ved brug af suttebrikker)
Lige nu bliver hun ammet inden ...
... hun bliver puttet omkring kl 19
Ammes igen omkring kl. 01
og igen kl. 05 hvor hun så kommer med ind i vores seng og sover videre.
Vi har prøvet flere gange, at det er far der går ind og tager hende, når hun vågner, men hvis hun ikke bliver lagt til brystet de to gange, resulterer det i skrig og skrål og til flere timer, og det synes vi begge er rigtig hårdt.
Det skal hertil nævnes at hun ikke bruger sut.
Vi har brugt mange måneder på at få hende til at falde i søvn selv om aften, og sove om natten. Derfor er vi selvfølgelig bange for at et ammestop vil ødelægge den succes, vi langt om længe har fået vedr. dét.
Jeg synes det er ved at være på tide at amningen stopper om natten, og også helst inden putningen, da jeg har flere møder på arbejdet som foregår om aftenen, og pga. amningen har jeg indtil videre ikke kunne deltage i disse.
Håber du har nogen foreslag til hvordan vores lille prinsessen kan undvære mors bryst, uden at både hende og mor bliver alt for kede af det.
Med venlig hilsen
Siljes Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.