Brev:
Middagslur - 19 mdr.
Hej Helen.
Jeg har en datter på knap 19 måneder. Hun er normalt i godt humør og trives og er glad. Hun er specielt glad for hendes dagpleje og hendes dagplejemor. Der sker meget for tiden og det er en fornøjelse at følges hendes udvikling.
Min datter står for tiden op kl. ca. 06 om morgenen. Hvilket er fint nok. Hjemme i weekenderne sover hun mellem 1 og 2 timer til middag. Men virker ikke som om hun har brug for specielt meget søvn i weekenden.
Når hun er i dagplejen har vi bedt om at hun blir lagt ved en 12-tiden og har så i en periode bedt om at få hende vækket efter 3 timer. Vi får afvide at hun er meget træt når hun blir vækket. Så hun har åbenbart brug for langt mere søvn i hverdagene.
Om aftenen virker hun ikke specielt træt, men vi ligger hende mellem 19:15 og 19:30. Hun rejser sig som regelt op et par gange og kaster lidt med hendes sutter. Hun er ikke ked af det, men ligger og sludre lidt og virker ...
... som om hun kobler af.
Mit store dilemma er nu, om vi skal forkorte hende lur eller ej. Jeg kunne godt tænke mig at hun fik 1 time mere om natten og 1 mindre om dagen. men min datter ser ud til at trives med den rutine hun har nu. Jeg får afvide fra flere fronter, at man ikke bør vække sit barn, fordi de har brug for søvnen når de er trætte.
Vi har aftalt med dagplejemoderen i dag, at hun ikke skal vække vores datter, jeg vil nemlig gerne vide hvor længe hun har brug for at sove og hvornår hun selv vågner.
Mit store problem er, at det kommer til at tage endnu længere tid for hende at finde ro om aftenen og at hun dermed ikke er udhvilet om morgenen. Jeg ønsker ikke at hun skal være træt og uoplagt hele formiddagen, for så at sove endnu længere til middag. samtidig synes jeg at det er hårdt at vække hende, når hun tydeligvis er træt og har brug for søvnen.
Så jeg har brug for dit råd...??
Med Venlig Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Tandbørstning
For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.
Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.
Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.
Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.