Brev:
Middagslur - 19 mdr.
Hej Helen.
Jeg har en datter på knap 19 måneder. Hun er normalt i godt humør og trives og er glad. Hun er specielt glad for hendes dagpleje og hendes dagplejemor. Der sker meget for tiden og det er en fornøjelse at følges hendes udvikling.
Min datter står for tiden op kl. ca. 06 om morgenen. Hvilket er fint nok. Hjemme i weekenderne sover hun mellem 1 og 2 timer til middag. Men virker ikke som om hun har brug for specielt meget søvn i weekenden.
Når hun er i dagplejen har vi bedt om at hun blir lagt ved en 12-tiden og har så i en periode bedt om at få hende vækket efter 3 timer. Vi får afvide at hun er meget træt når hun blir vækket. Så hun har åbenbart brug for langt mere søvn i hverdagene.
Om aftenen virker hun ikke specielt træt, men vi ligger hende mellem 19:15 og 19:30. Hun rejser sig som regelt op et par gange og kaster lidt med hendes sutter. Hun er ikke ked af det, men ligger og sludre lidt og virker ...
... som om hun kobler af.
Mit store dilemma er nu, om vi skal forkorte hende lur eller ej. Jeg kunne godt tænke mig at hun fik 1 time mere om natten og 1 mindre om dagen. men min datter ser ud til at trives med den rutine hun har nu. Jeg får afvide fra flere fronter, at man ikke bør vække sit barn, fordi de har brug for søvnen når de er trætte.
Vi har aftalt med dagplejemoderen i dag, at hun ikke skal vække vores datter, jeg vil nemlig gerne vide hvor længe hun har brug for at sove og hvornår hun selv vågner.
Mit store problem er, at det kommer til at tage endnu længere tid for hende at finde ro om aftenen og at hun dermed ikke er udhvilet om morgenen. Jeg ønsker ikke at hun skal være træt og uoplagt hele formiddagen, for så at sove endnu længere til middag. samtidig synes jeg at det er hårdt at vække hende, når hun tydeligvis er træt og har brug for søvnen.
Så jeg har brug for dit råd...??
Med Venlig Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.