Annonce

Annonce

Svar: Spørgsmål vedr. adfærd


26. marts 2014

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Casus mor

Tak for dit brev :)

Det er sandsynligvis flere grunde til at jeres dreng reagerer som han gør - og jeg vil meget gerne dele lidt tanker med dig :)

For det første er han stadig en meget lille dreng og det betyder, at han naturligt mangler ord og derfor vil reagere fysisk. Han bruger derfor sin krop, når han vil fortælle dig noget - både, når han bliver frustreret og når han bliver glad og også hvis han gerne vil have din opmærksomhed, gerne vil at I skal lege osv.

Så når han f.eks. får et nej og derefter banker hovedet ind i dig, så kan det alt efter situationen både være frustrationen over at du siger nej og hans måde at forklare dig, at det er han vred over, utilfreds med. Det kan også være i situationer, hvor han som du så fint skriver, bliver overgearet - f.eks. når han skal sove og du siger "vi skal sove nu" og han så stanger ud efter dig med hovedet og griner, så er det et udtryk for "skal vi ikke lege i stedet? Det er sjovere at lege".

Han har naturligt en stor bevidsthed nu, så han mærker også, at det han gør, kan skabe en særlig reaktion fra dig. Så når han banker sit hoved ind i dig eller slår sig selv, så ved han godt nu, at det er noget der får dig til at reagere. Og det er helt naturligt, at han på den måde undersøger verden - det er sådan han lærer :)

Derfor er det også rigtig godt, hvis du de fleste gange kan aflede ham, så han ikke oplever at det giver særlig reaktion fra din side, men at noget andet er ligeså spændende, og så du ...


Annonce

... på den måde får ham drejet væk fra at banke hovedet ind i noget eller slå sig selv - så det ikke bliver "forstærket" :)

Han kan også nogle gange reagerer fysisk, fordi han stadig har svært ved at finde ud af at kærtegne. Nogle gange kan man derfor godt opleve, at noget som egentligt var ment som et kærtegn bliver til et slag (eller et kys bliver til et bid) og man kan sige at det er kærtegn som kammer over. Her er det en god idé at vise ham, hvad han kan gøre i stedet, hvad du synes er mere behageligt.

Og nogle gange kan børn også reagere meget fysisk, fordi de har svært ved at mærke sig selv og mærke kroppen og kroppens grænser. Du skriver dog at der er masser af knus og kram og fysisk leg hos jer og det er rigtig godt - en god måde at aflede ham på, kan netop være at tumle godt med ham, kilde ham eller lignende, så han rigtig mærker sig selv og mærker dig :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når han griner, når du skælder ud, så er det fordi han ikke forstår, hvad det er. Han kan ikke tyde om du synes det er sjovt eller om du bliver sur - og det er vigtigt at du derfor prøver at holde minen og signalere "nej" med dit kropssprog, så han fornemmer at du ikke synes det er sjovt. Nogle gange ser du naturligt sjov ud når du skælder ud og så griner han af det - og det er blot en tillidserklæring fra hans side:)

Det er ikke farligt, det lyder som en helt naturligt og alderssvarende opførsel :)

Fortsat held og lykke med ham - og dejligt at høre, at det går så godt og at han trives rigtig godt i hverdagen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce