Brev:
Ændring af godnatritual
Kære Helen!
Tak for dit svar vedr. min datters søvn. Jeg har lige et par supplerende spørgsmål ang. Godnatritual.
Indtil videre har vores ritual været, at min datter blev puslet i stuen, hvorefter hun kommer op i soveværelset, blir ammet og jeg lægger hende over i hendes seng, meget tæt på sovende.
Vi har tænkt meget over hendes dårlige sovevaner om natten, og har tænkt over to mulige løsningsforsøg...
Vi har det egentlig ok med evt. at lade hende sove i sengen ved siden af mig, som du skriver, men da vi kun har en halvanden mandsseng, er pladsen meget trang, og derfor føler vi, at dette ville være uhensigtsmæssig? Derfor tænkte vi, om man på nuværende tidspunkt kan ændre nat-ritual, således hun f.eks. Kl. 2030 ammes i stuen til nat, hvorefter hun indtil ca. 21.15 (alt efter hendes træthedstegn) bliver fyldt med rolighed og nærvær. Herefter pusling-godnat og tæt kontakt enten på en stol eller i sengen i soveværelset. For så ...
... at lægge hende, putte dynen, nynne og sige vores beroligende ord? Vil hun være modtagelig for sådan en ændring eller er det uhensigtsmæssigt for hende, og skabe mere uro.
En anden ændring kunne være min mors forslag om at putte hende i eget værelse? Min datter vågner ofte så snart vi lægger os, og hun "plejer at sove bedre! når kun jeg er hjemme - min mor mener derfor hun blir forstyrret af vores lyde, og at det derfor ville hjælpe det andet? Hvad vil du mene - også ift. hendes alder?
Hvad synes du om disse? Skal vi fortsætte som hidtil eller ændre noget - og tror det ville være til det bedre?
Min datter er nu lige knap 5 mdr., og hun får grød én gang om dagen, hvor hun spiser mellem 1/2-1/1 dl...
Hun tager som sagt ikke sut. Jeg oplever, at når hun vågner hyppigt, og jeg lægger hende til brystet bliver hun nogle gange i løbet af natten mega tosset - og jeg må gå hende til ro :)
Mange hilsner, den trætte og lidt kede mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Bæresele
En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.
I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.
Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.