Brev:
Soverytme - 12 mdr.
Kære Helen.
Vi har en datter på 12 mdr. Hun har altid været motorisk meget aktiv, og hun har altid haft et stort tryghedsbehov. Da hun var spæd, kunne hun ikke finde ro til at sove om natten på trods af, at hun om dagen sov helt fantastisk. Efter råd fra vores sundhedsplejerske fik hun derfor lov at sove ved siden af mig i vores seng. Det hjalp i forhold til trygheden, og hun sov igennem efter dette. Men hun ville stadig ikke gå i seng i ordentlig tid - hvilket jo også var svært, da hun jo ville sove ved siden af mig og derfor fulgte min soverytme, men også fordi hun ikke virker træt til at sove før forholdsvist sent (20-21) om aftenen.
Det leder mig jo så frem til vores problem nu: Vi vil meget gerne have ændret på hendes soverytmer, både for hendes egen, men også for hendes forældres skyld. Vi vil gerne have, at hun får vænnet sig til at sove i sin egen seng, og vi vil gerne have, hun falder i søvn tidligere om aftenen.
Situationen ser således ud lige nu:
Hun sover ca 3-4 timer i dagplejen, fordelt på en kort formiddagslur og en eftermiddagslur. Hun står op ved 7-tiden, og vi prøver at putte hende 19-30-20.
Hun er meget ked af det, når hun kommer ned at ligge i ...
... sin seng. Vi har prøvet at putte hende ved at lægge hende i sengen, sige godnat og gå ud. Hun skriger så helt vildt, hvorefter vi tæller til 10 og går ind og trøster hende og lægger hende ned igen. Sådan fortsætter vi, indtil hun falder i søvn (hvilket tager LANG tid og ikke altid lykkes). Men hun er til sidst dybt ulykkelig og græder meget, og vi er i tvivl, om det er det rigtige, for hun skal ikke lære at græde sig i søvn.
Er det den rigtige taktik, vi har valgt? Er der noget, vi skal være opmærksomme på/ændre, når vi har et barn med så stort et tryghedsbehov? Bør jeg samtidig stoppe amningen helt (hun får pt. lidt til aften/nat og nogle dage en smule sent eftermiddag)?
Vi er noget i tvivl om, om vi griber det korrekt an, for hun virker efterhånden helt panisk omkring sin seng - som hun jo aldrig har været glad for, men dog taget få lure i i løbet af dagen. Vi er nok egentlig mest bange for, om vi gør situationen værre ved at "tvinge" hende til at sove på et nyt tidspunkt og et nyt sted. Vores situation er også lidt svær, da vi pt. ikke mulighed for, at hun kan sove på eget værelse, så hendes seng står ved siden af vores.
Vi håber, du har nogle gode råd til at ændre rytme.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.