Annonce

Annonce

Brev:

Urolig søvn - 7 mdr.


24. februar 2014

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Urolig søvn - 7 mdr.

Kære Helen

Vi har en helt utrolig dejlig lille datter på nøjagtig 7 ½ måned. Hun er glad og sund og generelt tilfreds og meget velfungerende. Desværre sover hun meget uroligt om natten, og vi håber meget, at du kan hjælpe os med gode råd i den forbindelse.

Jeg stoppede med at amme, da hun var 5 1/5 måned, og det gik rigtig fint. Vi trappede gradvist ud og erstattede med MME. For cirka en måned siden droppede vi også mælk (MME) om natten, og det er også forløbet gnidningsfrit.

Hun spiser rigtig fint i løbet af dagen. Om morgenen (imellem kl. 7.30 og 8) får hun havregrød eller øllebrød og inden sin formiddagslur får hun en flaske (cirka 160 ml). Til frokost får hun enten grøntsagsmos eller frugtgrød og en flaske igen inden sin eftermiddagslur (cirka 160 ml). Om eftermiddagen (mellem kl. 15.30 og 16.30) får hun lidt frugtmos (æbler/banen, bær, nogle gange med sveskemos) og kl. 18 får hun aftensmad. Fx ris/kylling, lasagne, laks/gulerod/broccoli. Kl. 19 til 19.30 får hun sin sidste flaske (cirka 200 ml).
Til alle måltider får hun vand, og ved frokost og aftensmad får hun typisk agurk eller andet grønt, som hun sidder med og gnaver af.

Vi har med andre ord en glad og meget velfungerende datter, som trives rigtig fint i løbet af dagen. Men om natten sover hun meget uroligt og har behov for hjælp mange gange i løbet af natten.

Vi har læst flere af dine indlæg og fulgt mange af dine råd med hensyn til fx mad i løbet af dagen. Og vi oplever ikke, at hun er sulten om natten – bare vågen eller ked af det mellem 5 og 10 gange hver nat.

Hun sover typisk fra kl. 19.30 til kl. 7 (uden mælk). Det er vi selvsagt meget tilfredse med. ...


Annonce

... Men vi er kede af at skulle op så mange gange for at hjælpe hende tilbage i søvnen. Hun sover på sit eget værelse og falder (for det meste) i søvn selv. Dvs. hun er meget træt omkring kl. 19.15, hvor hun får sin ”godnat”-flaske. Den får hun på sit værelse, og så snart hun er færdig får hun et kys på panden og bliver lagt. Som regel falder hun i søvn i løbet af ganske få minutter.

Herefter vågner hun en halv til en hel time efter og har brug for en hånd, sin sut eller at blive vendt om på siden. Det sker med jævne mellemrum resten af natten.

I løbet af dagen sover hun to gange – en lang lur (på cirka to timer) og en kort på en halv til en hel time. Det varierer lidt, om den lange er om formiddagen eller om eftermiddagen.

Hun er meget glad for at lege og forsøger også at komme om på alle fire i løbet af dagen. Hun kan også sagtens sidde selv og har gjort det længe, men hun kan ikke selv komme op at sidde. Men om natten ligger hun ”stille” på ryggen og skal have hjælp til at vende sig.

Vi har ikke fornemmelsen af, at hun har tænder på vej eller vrøvl med maven. Til gengæld forestiller vi os, at hun drømmer og har svært ved at falde tilbage i dyb søvn.

Hun kan ind imellem sove et par timer uden hjælp om natten, men ofte skal hun have hjælp flere gange i timen både først og sidst på natten. Mon vi gør noget galt? Flere venner og kolleger mener, at vi blot skal lade hende være, og antyder dermed at vi har vænnet hende til at få hjælp så mange gange hver nat? Bør vi i højere grad ”søvntræne”, eller er de mange afbrydelser i både vores egen søvn og hendes søvn blot noget vi må leve med?

På forhånd tak.

Bedste hilsner
Lina

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex

Vuggedød - uventet spædbarnsdød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.

Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:

1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annonce