Brev:
Behov for tryghed
Hej Helen,
Det er egentlig ikke så længe siden, at vi sidst skrev til dig, men meget er sket siden da.
Sidst skrev vi til dig, fordi at vores dreng til tider havde nogle meget lange opvågninger om natten men dengang prøvede han virkelig på at falde i søvn igen. Nu vågner han fortsat om natten typisk mellem kl. 00.00 og 04.00 og han står ALTID op i sengen, når vi kommer ind til ham. Når vi så prøver at putte ham, så bliver han simpelthen bare så ked af det. Så det ender altid med, at han kommer med ind i vores seng, hvor han hurtigt falder i søvn igen.
Vi er selv ret overbeviste om, at det er fordi at han har fået et større behov for tryghed. Før kunne vi eksempelvis bare ligge ham ned i hans seng og så vidste vi, at han sov i løbet af kort tid, men dette er ikke længere tilfældet. Nu bliver en af os hos ham og sidder med en hånd på ham indtil han sover og når vi kan høre, at han trækker vejret dybt, så går vi ud.
Vi har ligeledes afleveret ham i dagpleje nogle dage, hvor han gav udtryk for at han ikke var helt tryg ved at vi gik – det plejer ellers ikke at ligne ham. Han plejer ...
... at have travlt med at komme ind og lege med de andre børn og så er det ikke altid, at han har tid til at sige farvel.
Magnus har lært at gå helt selv og det bekræfter os i, at det må have noget med tryghed at gøre, nu han selv kan komme rundt og ikke på samme måde er afhængig af os længere. Det er nok gået helt op for ham nu, at han er et individ, som selv kan komme rundt og at mor og far derfor ikke længere er i nærheden hele tiden.
Hvor længe vil du tro, at sådan en periode med opvågninger om natten står på?
Vi er godt klar over, at vi vælger den ”nemme” løsning, når vi bare tager ham med ind i vores seng, men lige nu mener vi, at det er bedst for os alle, når vi alle tre skal op og af sted i dagpleje og på arbejde. Vi håber bare ikke, at den ”kamp” som vi må tage på et senere tidspunkt, bliver al for lang og hård. Vores håb er lidt, at det lige pludselig stopper af sig selv, når han engang kan forstå, at vi er lige i nærheden selv om han godt nok ikke kan se os. Måske er vi naive..?
Mange tak for dine altid gode og virkelige brugbare svar.
Mange hilsner fra
Line og Per
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Lægeundersøgelser baby og børn
I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.
Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.