Brev:
Sterilisering/skoldning
Hej Helen.
Vi skal på en tur til Oslo med færgen fra Kbh. Det er en tur på i alt 2 døgn (sådan ca.)
Vores datter vil da være knap 4½ mdr. Nu er hun ca. 2½.
På det tidspunkt vil størstedelen af hendes måltider jo bestå af mælk - måske stadig kun mælk, da vi jo ikke ved, om vi er begyndt på lidt grød på det tidspunkt.
Hun får MME.
Herhjemme har vi diskuteret problematikken omkring dette med at komme til at koge flasker ombord på båden.
Jeg kom frem til den løsning, at jeg simpelthen hiver vores egen mikrobølgeovn ud at stikket og tilslutter den i kahytten. Så kan vi både varme mad/MME i brikker og koge flasker i de der smarte "spande", man kan få til at sterilisere i. PROBLEM LØST. Desuden påstår fabrikanten af de flasker vi bruger, at man kan sterilisere dem ved blot at hælde vand i bunden af dem og så sætte dem med sut i mikroovnen i ...
... 4 min - til dette forholder jeg mig med en vis sund skepsis.
En anden løsning er jo også bare at tage tilstrækkeligt mange flasker med, så man slet ikke behøver at vaske og sterilisere på turen overhovedet.
Min søster kan slet ikke se, hvad alt det skal til for. Hun har stukket mig den gode gamle sætning: "Da mine drenge var små...", og i samme åndedrag fortalte hun, at hun bare tændte for elkedlen, lod vandet koge op, og dette vand hældte hun ud over sutter og flasker, når de var på tur.
Jeg er den mere grundige type, der ikke overlader tingene til tilfældighederne, og rynkede derfor lidt på næsen, da hun fortalte det. Jeg mener nemlig ikke, at flasker og sutter bliver sterile nok, ved at gøre dette.
Hun tilføjede i øvrigt den anden gode gamle sætning: "Mine børn har da overlevet" ;-)
Hvordan ser du på det?
Med venlig hilsen
Annelie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.