Brev:
Soverytme i vuggestuen
Kære Helen,
Vores datter på 11 måneder er begyndt i vuggestue, hvilket går fint bortset fra et par sygdomsperioder. Hun har en lidt anderledes soverytme end de fleste, hvor hun sover 1,5-2 timer (kl. 9,30 og frem) om formiddagen og 45 min om eftermiddagen (kl. 14 og frem). Vi er lidt i tvivl om hvornår vi kan begynde at gå over til kun en lur om dagen, da denne rytme hurtigt kan gå lidt ud over spise/sove rytmen i vuggestuen, da hun et par gange har sovet fra kl. 10-13. Har du et forslag til hvad vi kan gøre?
Hun får stadig en flaske inden hun skal sove og en om natten i alt 400 ml som du anbefaler i din bog. Hvornår kan vi begynde at trappe ned på natflasken? Har du nogle gode råd til hvordan man trapper ned bedst - skal vi sætte mængden ned løbende eller stoppe fra den ene dag til den anden, give vand om natten eller hvordan?
Vi giver hende stadig allomin nr. 1 da hun ellers blev alt for mæt og ikke ville spise til måltiderne, skal vi skifte til nr. 2 når vi begynder at springe natflasken over? Det skal siges, at hun er en pige der ikke spiser så meget til måltiderne, men ...
... holder sin vægt og vejer det hun skal.
Jeg er meget itvivl om hun får den væske hun har brug for i løbet af dagen. Vi tilbyder hende af kop (og nogle gange af sutteflaske, da hun derved nogle gange tager noget mere) til måltiderne og i løbet af dagen. Jeg synes ikke det bliver til så meget, men jeg kan vel ikke gøre andet end at tilbyde det vel? Hun har våde bleer flere gange i løbet af dagen.
Hun har fået to små tænder i undermunden og der er så småt begyndt at komme nogle i overmunden. Vi har længe arbejdet på at introducere tandbørsten, først til at lege med men nu til at børste tænderne i undermunden. Det er hun bare ikke glad for, og vi kan næsten ikke få lov at tage den ind i munden uanset hvad vi gør. Der står endda i bøgerne at man skal børste efter aftenflasken er givet, men da er hun SÅ træt at hun går helt amok hvis vi gør det der. Den eneste måde det kan lykkes på er at vi begge holder hende, og det synes vi ikke rigtig vi vil, da det måske kan gøre at det vil blive et endnu større problem i fremtiden. Der må være nogle gode råd vi ikke kender til?
Mange hilsner
Kristina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.