Svar: Hyppig afføring efter overgang til NAN HA2
Kære Gitte
Tak for dit brev :)
NAN HA har delvist spaltede proteiner og det betyder blandt andet at det hos nogle børn gør afføringen lidt tyndere og også nogle gange grøn eller grønlig i farven. Der burde ikke umiddelbart være ernæringsmæssig forskel på type 1 og type to, ud over at type 2 indeholder mere jern. Da jeres dreng har været vant til at få NAN HA1, så burde han normalt ikke reagere på at I skifter til NAN HA2.
I kan naturligvis overveje at gå tilbage til NAN HA1 igen, for at se om det gør nogen forskel, det er nok den nemmeste måde at undersøge, om det er modermælkserstatningen, som spiller ind på mavens funktion. Du kan også overveje et af Nestles andre produkter, f.eks. NAN Pro 2. Den indeholder ligesom NAN HA2 bifidobacterium lactis, som kan være med til at styrke immunforsvaret i tarmen og ...
... måske derfor være god for jeres drengs mave - men den har ikke spaltede proteiner og virker derfor lidt anderledes i maven.
Det kan naturligvis ikke udelukkes, at hans mave også reagerer på, at han nu måske får lidt mere varieret skemad, eller han har måske fået en maveinfektion... Små børn kan også sagtens reagere med tynd mave i forbindelse med at de f.eks. er forkølet eller hoster og det er jo netop årstiden for forskellige småinfektioner lige nu....
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Nu er det lidt dage siden I sendte brevet til mig, så hvis det stadig er et problem, så bør I kontakte jeres læge. I kan også altid, hvis det drejer sig om modermælkserstatning eller andre børnemadsprodukter kontakte fabrikanten direkte - de har ofte en diætist ansat til at besvare spørgsmål fra forældre :)
Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.