Brev:
2 opklarende spørgsmål
Kære Helen.
Tak for dit brev d. 9. jan. og dine tanker som giver god mening. Jeg har lige to spørgsmål til det.
Forslag om fast tidspunkt for middagsluren er super - men hvis hun sover 9.30 er der stor forskel på, om hun sover 45 min eller nu nogle gange 2 timer. Hvis hun sover 2 timer er hun ikke klar til at sove igen allerede 13.30. Jeg skal vel ikke vække hende? Hvis hun kun sover 45 min er det fint, tænker jeg. Der har altid været så store problemer med at få hende til at falde i søvn, og hun har kun sovet korte lure, 30-45 min - så nu hvor hun endelig kan tage en længere lur, ville jeg være led ved at vække hende... ?
Det andet drejer sig om, om hun faldet i søvn med brystet i munden. Det gør hun. Altså ikke om dagen, inden middagsluren kommer hun i barnevognen bagefter og bliver trillet (ja ja, jeg ved godt, jeg ...
... skal stoppe trilleriet, men det bliver næste projekt, når rytmen virker bedre :-) men om aftenen gør hun. Hun falder i søvn, mens hun spiser, det har hun vist altid gjort, når hun var træt. Hun spiser ikke og vender sig og falder i søvn, som du skriver. Hvad kan jeg gøre? jeg forstår godt det med søvnassociationerne. Der er bare det, at hun ikke kan falde i søvn af sig selv. Hun er high need, og jeg er kun lykkes med at amme hende eller trille hende i søvn. Vågner hun igen, efter jeg har lagt hende efter amning, er det forfra, hun overgiver sig bare ikke...
Ps. det er kun om aftenen, hun vågner igen - det gør hun ikke om natten. Kun for at spise nu 1 gang eller 2 :-) ellers tager hun fint sutten og vender sig om på siden og sover videre. Men hun bliver ved med at vågne om aftenen, igen, nogle gange.
Med venlig hilsen
Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.