Svar: Sut - 2 mdr.
Kære Kristine
Tak for dit brev :)
Der er rigtig mange børn, som ikke bruger sut og en sut er ikke noget barnet skal have - det er en mulighed, som nogen har glæde af, men som andre klarer sig uden og måske er din datter til den ægte vare og vil ikke have en sut i munden... Og så må det være sådan :)
Det lyder som om at du allerde har forsøgt en del - både at give sutten på forskellige tidspunkter, forsøge med mange forskellige modeller osv. og det lyder alt sammen som måden at gøre det på. Og det virker ikke... du kan naturligvis stadig blive ved med at prøve, for at se om hun pludselig tager den til sig. Hun bliver jo også fysisk større og vil måske føle sig mere parat til sut i munden senere.
Gennem årene har enkelte forældre fortalt ...
... mig, at de har fået hjælp af en kranio-sakral-terapeut, som har kunne massere/trykke på barnets gane og at deres barn så efterfølgende har taget imod sut - Jeg har ikke set, hvad dette går ud på i praksis og ved derfor ikke helt, hvordan det foregår...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Man kan også prøve med en WubbaNub sut, den skulle have den fordel, at man kan stikke en finger ind bag sutten, så barnet til at state med sutter på forældrens finger og man sikrer derved at sutterefleksen stimuleres, samtidig kan man holde barnet på kinderne og på den måde også stimulere til yderligere sutning og stille og roligt kan man så tage fingeren ud af sutten og barnet sutter selv... - og man kan sætte bamsen på sutten:)
Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.