Svar: Gråd i barnevognen
Kære Kristine
Tak for dit brev - håber du fik klaret turen til læge og beklager den lange svartid i øjeblikket, der er rigtig mange breve i kø og jeg svarer på den alle i den rækkefølge de er kommet ind:)
Det lyder for mig som om at du lige nu er nødt til at se tiden lidt an. Din datter er stadig en meget lille pige og hun er naturligt mest tryg i sin lift. Den omslutter hende og når hun får mælk og derefter falder i søvn i den, så føler hun sig tryg og sover godt. Og det fungerer derfor rigtig fint, at du putter hende i liften og derefter over i barnevognen, hvor hun så sover videre - og på den måde lærer hun også sin barnevogn at kende og finder ud af at det er okay at sove i den.
Men når hun ikke når at falde i søvn i liften og så lægges i barnevognen, så bliver hun utryg. Hun kender det ikke så godt endnu og hun suger alt til sig. Hun bruger alle sine sanser, når hun oplever verden, hun smager, ser, lugter, rører - og lytter - og evnen til at lukke lyde ud, har hun ikke endnu. Derfor hører hun alle lydende, når I går i barnevognen - ...
... hun hører bilerne, busserne, dørene der smækker, folk der snakker, en knallert, fugle der skræpper osv. osv. og et reagerer hun lige nu på. Stille og roligt vænner hun sig til det og finder ud af, at det ikke er farligt og at det er helt okay at være på tur, men hun har brug for tid.
Det bedste du kan gøre lige nu er derfor det du allerede forsøger nemlig at time det, så hun er helt parat til at sove, når I skal ud af døren - og tiden arbejder for dig.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når hun bliver 6 måneder, så vil hun kunne sidde op, vil kunne følge med i verden meget mere bevidst og vil være naturligt interesseret i hvad der foregår omkring hende og på en helt anden måde en nu. Derfor vil du til den tid sagtens kunne køre ture med hende, hvor hun er vågen, sidder op og følger med, men lige nu er hun så lille at hun stadig skal hjælpes med at sove og finde ud af at barnevognen er okay.
Du må godt blive ved med sutten, du kan evt. forsøge at trække en stofble igennem sutten og se om hun vil synes om dette...
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.