Svar: Lidt for voldsom kådhed
Kære Stinne
Tak for dit brev :) Og godt nytår!
Der kan være mange grunde til at børn bider, men når det sker i din datters alder, så sker det ofte netop i forbindelse med at vi sidder og kysser og krammer - og det sker fordi jeres datter endnu ikke forstår, hvad det er at kærtegne, hvad der er rart og hvad der gør ondt.
Man kan sige at det er "kærtegn der kammer over". Når I sidder og kysser, krammer, nusser og kæler, så er det en slags "jeg elsker dig så højt, at jeg kunne spise dig" og så får man et par tænder i låret, kinden, skulderen.
Det bedste du kan gøre er faktisk at forsøge at forhindre at det sker. Det er vigtigt at du er opmærksom på, at jeres datter kan finde på at bide, og at du derfor prøver at stoppe hende, før hun forløber sig. Der er altid en vis risiko for at det forstærkes, hvis hau kan gøre det igen og igen, eller hvis din reaktion er at skælde ...
... meget ud, så hvis du kan prøve at afbryde kys, knus og kram lige inden hun forløber sig, så vil det være rigtig godt. I skal naturligvis ikke holde op med at kæregne, kysse og kramme, men du vil måske kunne fornemme, hvornår det er at hun ikke kan styre det og således prøve at aflede hende, før det sker.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis det så sker alligevel, så vil det være godt at sætte hende fra dig, så hun mærker og forstår, at det her brød du dig ikke om. Det er ikke sjovt. Du skal sige AV! eller Nej! og så flytte hende fra dig - hvis hun er på dit skød eller i din favn, så sættes hun på gulvet. Hun husker det bedst, hvis der på den måde følger en handling med. Hun hjælpes på den måde til at finde ud af, at det er bidet og ikke hende, som I ikke bryder jer om - men igen - at aflede hende og få hende væk fra det, før hun forløber sig, før det sker, vil være det allerbedste:)
Rigtig meget held og lykke fortsat:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.