Brev:
Hjælp til at skifte søvnstadie
Hej Helen
Tak for dit fyldestgørende svar. Det var rart at få lidt nye ord og forklaringer på, hvad der kan være årsag til vores søns natteroderi. Vi har bl.a. prøvet lidt med noget godnatgrød :) Og så er det rart at få bekræftet, at det at holde i hånd ikke er en dårlig eller forkert ting at gøre som forælder.
Vi har et opfølgende spørgsmål når det kommer til det med at han vågner flere gange i løbet af natten.
Som vi skrev i første omgang sover vores søn for det meste kun i stræk af 1-3 timer fra vi putter ham til det er morgen, hvorefter vi hver gang skal hjælpe ham med at falde til ro og i søvn igen (vende ham i egen seng, holde i hånd, tage ham op i vores seng, ol.).
Især inden for den sidste er det blevet udtalt, og han sover stort set kun 1 time af gangen, hvorefter vi skal have ham til at falde ordentligt i søvn igen.
Det kan selvfølgelig have noget at gøre med ...
... udviklingen - at han sover uroligt, og derfor vågner ofte og er utryg. Men det har stået på i ca. 6 måneder i træk - nogen perioder værre end andre - men aldrig hvor han over en periode har sovet i stræk af længere end 3 timers varighed.
Vi har læst og hørt om børn søvnmønster, hvor de både er i dybe og lette søvnstadier (som voksne).
Det som vi tænker over, er om vores søn kan være dårlig til eller have svært ved selv at falde "tilbage" i den dybe søvn, når han befinder sig i den lette. Eller at han ikke er i stand til selv at falde i søvn, hvis han vågner let op i løbet af sin søvn.
Er dette blot noget børn lærer jo ældre de bliver - for nogle børn tidligere end andre? Eller kan man hjælpe et barn til at blive bedre til selv at falde i søvn igen eller tilbage i den dybe søvn?
Vores søn har et sovedyr, men har endnu ikke taget det til sig.
Med venlig hilsen
M & A
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...