Annonce

Annonce

Svar: Drømmeflasken


18. december 2013

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det kan være en god idé at introducere en godnatgrød, hvis I ikke allerede har gjort det. Det kan give lidt ekstra mæthed i maven og sikre at jeres datter ikke vågner og søger den sene aftenflaske, fordi hun er sulten.

Det betyder at det kan være en rigtig god idé at have en aftenrytme, hvor I f.eks. spiser aftensmad kl 18, herefter kommer hun i bad og gøres klar til natten, så tilbydes hun en godnatgrød i køkkenet sammen med en kop mælk f.eks. kl 19.30, herefter får hun en flaske og så puttes hun i seng.

Samtidig med at godnatgrøden introduceres, så skruer I stille og roligt ned for mælken i flasken. Det vil sige at hun trappes langsomt ud, så hun på den måde lærer at hun ikke behøver drikke store mængder for at komme videre i søvnen og stille og roligt helt kan undvære. Hvis I plejer at give hende 200 ml, så skruer I ned til 180 ml, så 160, 140, 120 osv. indtil hun begynder at kunne undvære.

Det vil ofte være passende med 2 flasker i døgnet indtil 12 måneders alderen, herefter trappes ned til 1 flaske og stille og roligt trappes denne flaske så også ud. Hun bør være helt færdig med sutteflaske, før hun fylder 18 måneder.

Det er rigtig vigtigt at hun ikke falder i søvn med den flaske, som hun får, når hun puttes. Det er vigtigt, at den fjernes fra hendes mund før hun ...


Annonce

... sover helt, så hun ikke er afhængig af at have den i munden, for at falde i søvn. Hvis hun er afhængig af den for at sove, så vil hun naturligt søge den og savne den når og hvis hun vågner. Det er derfor vigtigt at hun får sin mælk, men at hun kan overgive sig til søvnen uden at flasken er i munden.

De fleste børn vil i 12-18 måneders alderen begynde at kunne tage en puttebamse, putteklud, slaskedukke eller lignende til sig og bruge denne bevidst som substitut for mor og far. Og det kan være en rigtig god idé at introducere en sådan bamse eller klud, når flaskerne trappes ud. Det er vigtigt ikke at fjerne flaske, som er det mest trygge og dejlige jeres datter kender, uden at sætte noget andet i stedet, som på sigt blive ligeså trygt og dejligt.

De fleste børn vil i 12-18 måneders alderen også trives med en godnathistorie og igen sættes dette ind som et nyt ritual, der stille og roligt overtaget behovet for flasken inden sengetid.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Så i første omgang skal den sene aftenflaske, trappes ud, så hun får mindre og mindre mælk på det tidspunkt og vænnes til at sove uden at få flasken der. Hun skal have godnatgrød som en fast del af putteritualet og der skal sættes et nyt ritual i stedet, som stille og roligt erstatter begge flasker :)

Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Og rigtig god jul :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sko

Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.

Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...

Læs mere i Babylex

Vegetar og veganer

Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.

Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annonce