Brev:
Panik ved badetid
Kære Helen
Jeg har en dreng på 1,5 år, som er panikslagen, når han skal bades. Det er ikke bare den sædvanlige jeg-vil-ikke-have-vasket-hår-modstand, men regulær panik og angst, og jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal stille op. I øjeblikket kommer han af samme årsag ikke i bad mere end en gang om ugen og resten af tiden klarer vi ham med etagevask. Og den ene gang om ugen er bestemt hård nok for os alle.
For når badekarret fyldes, er han interesseret, lige indtil det går op for ham, at han skal op i det. Efter længere tids lokken og list kommer han som regel op, men der skal være fuldstændig ro, når han sidder der. Stikker far eller storebror hovedet ind, eller finder jeg på at række ud efter noget uden for hans synsvidde, står han op og er på vej ud ad badet med det samme. Og kan ikke overtales til ...
... at komme tilbage.
Brusebad kan slet ikke komme på tale.
Og konsekvensen af vores situation er, at det nærmest føles som overgreb, når håret skal vaskes. Han er en flitsbue og hægter sig krampagtigt fast til os, gemmer hovedet og skriger.
Har du nogle forslag til, hvad vi kan gøre?
Han vil gerne have vasket hænder og mund. Faktisk rigtig gerne. Han kan ikke have skidt på hænderne, fx mad når han spiser. Ligesom han heller ikke vil have jord på sine støvler eller bukser. Og når han har leget, skal der ryddes op med det samme, inden en ny leg kan begynde. Han er nærmest lidt OCD-agtig med det.
Han vil også gerne stå ved køkkenvasken og lege med vand fra vandhanen, så det er ikke, fordi han er bange for al vand.
Har du nogle tanker, jeg kan få nytte af?
Mange hilsner
- og god jul
AH
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
Viden om børn:
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.