Brev:
Vågner kl. 5
Hej Helen.
Så har vi brug for endnu et godt råd, da vi er ved at være slidt ned...
Vi har de to dejligste drenge på henholdsvis 4½ år og 2 år 3 mdr. Den store har de sidste 2-3 år haft let ved at falde i søvn og sovet igennem i egen seng det sidste 1½ år. Han er jævnligt kommet ind til os ud på morgenen, men vi er dårligt vågnet af det, så det har ikke været det store problem.
Anderledes har det været med lillebror, som først for nylig har lært at falde i søvn uden de store problemer. Han havde efterfølgende en god periode på en måneds tid, hvor han sov igennem i egen seng til omkring kl halv seks +/-.
Men så.. Pludselig er lillebror begyndt at vågne om natten. Pga. manglende overskud tager vi ham op i vores seng, og det er måske en fejl ikke at tage sig tiden til at få ham til at sove i egen seng igen, men man orker bare ikke der midt om natten. Tidspunktet svinger fra alt fra 23 til kl 4... Hvis han vågner ud på morgenen, kan vi af og til være heldige, at han falder i dyb søvn igen efter at have spist en banan og så sover et par timer mere. Oftest står han dog op omkring kl 5 +/- (!) og beder om morgenmad.
Den sidste dråbe, som slår os lidt ud, er, at storebror nu også er ...
... begyndt at vågne ved 5 tiden! Ham kan man ikke få til at sove igen - højst at ligge stille til ved 6 tiden. hvor han så kan se lidt tv, hvis heldet er med os og lillebror stadig sover.
Men for søren hvor er det hårdt, at gå på arbejde hver dag, når man er blevet vækket 2-3 gange om natten og er stået op kl. 5. Selvom man går (meget) tidligt i seng er det bare ikke det samme...
De kommer begge to i seng kl 19-19.30, hvor de er trætte og falder hurtigt i søvn. Storebror virker lidt træt i løbet af dagen, men ikke lillebror. De sover i samme værelse og virker i øvrigt trygge og glade. De er ikke de store spisere til aftensmåltidet. Storebror har aldrig været det, og lillebror har det sidste stykke tid heller ikke haft den helt store appetit til aften, men vi har haft fokus på, at de fik en bolle eller frugt osv efter aftensmåltidet, for at være sikre på, at de var mætte.
Vi har også forsøgt at lægge dem lidt senere, men ikke konsekvent, da vi alle fire er helt flade kl 19.
Hjælp!
Det var en lang smøre, men jeg håber virkelig, du har et par gode råd til os, for vi er ved at være slidt af ikke at have sovet ordentligt i årevis.
Mange hilsner og tak for en fantastisk brevkasse
De trætte forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.