Svar: Sut - 3 mdr.
Kære Jane
Tak for dit korte præcise spørgsmål :)
Nogle børn lærer aldrig at tage imod en sut, eller vælger den simpelthen fra. De foretrækker den "ægte vare", og det kan man jo et eller andet sted ikke fortænke dem i. I kan dog stadig godt forsøge - og hvis hun nu er begyndt at sutte på sine fingre, så er det en god idé at se om I kan lære hende at bruge sutten og arbejde bevidst på dette, men lykkes det ikke, så må det være sådan:)
Det kan være en god idé at forsøge med forskellige typer af sutter. Børn er forskellige og deres anatomiske udformning af munden er også forskellig. Så nogle børn har en lang tunge, nogen har en kort tunge, nogle børn har en høj gane, andre har en flad gane osv. Og det har betydning for, hvilken type sut barnet foretrækker.
Materiale kan også spille ind og sutter kan købes både i silikone og i naturgummi. I kan derfor prøve med forskellige størrelser - små, store, lange, korte. Forskellige former - flade, runde, anatomisk formede. Og som sagt forskellige materialer.
Det kan nogle gange hjælpe at lægge til brystet og så udskifte ...
... brystet med sutten. Det kan også nogle gange hjælpe at malke lidt ud og så dryppe lidt udmalket modermælk på sutten, så den smager lidt af mælk. Eller dryppe lidt mælk ind i mundvigen på barnet med en 1-2 ml sprøjte imens barnet har sutten i munden, for at få barnet til at sutte og dermed fornemme sutten. I kan også prøve med et par ml kogt afkølet vand. Det er her vigtigt lige at sige at sutten IKKE må dyppes i sukker, honning eller andet, som man sagde førhen i tiden.
Det kan nogle gange hjælpe at forsøge med sutten imens barnet ligger og putter på fars brystkasse. Her vil barnet ofte ligge roligt, lytte til fars hjerte og vejrtrækning og barnet bliver ikke forvirret af duften af mors mælk. Det kan nogle gange gøre, at barnet så pludselig tager imod sutten.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og så kan det nogle gange hjælpe at trække en stofble igennem suttens ring. Det kan hjælpe barnet til at holde sutten i munden og kan samtidig virke beroligende, fordi det minder lidt om at være i favn hos mor eller far og mærke deres tøj mod sin kind.
Jeg håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
2. september 2024 | Udstyr | 7 mdr.
Kravlegård, højstol og daglig gåtur i bæresele?
Kære Helen Jeg vil gerne høre, hvad din holdning er til...
6. august 2024 | Udstyr | 5 mdr.
Kære Helen Vores datter er nu 5.5 måned gammel og efterhånden en stor pige...
Viden om børn:
Kogt-vands-klude
Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.
Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.
Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.