Svar: Mad ved start i dagpleje
Kære Mor i begyndende panik
Tak for dit brev :)
Jeg kan godt forstå at du begynder at bekymre dig om, hvordan din dreng skal blive passet, når han ammes fuldt og indtil videre ikke har ville tage flaske - og jeg synes derfor vil det være rigtig godt, hvis du nu fast dagligt arbejder på at lære ham at tage flasken.
Hvis han ikke bryder sig om smagen af mme, så kan du prøve at malke ud og give ham din mælk på flaske. Det gør at han så kender smagen og er tryg ved denne og så skal han kun forholde sig til at sutte på en ny måde - hvilket i sig selv også kan være svært nok. Du kan også prøve med vælling og også forsøge med forskellige flaskesutter - jvf. tidligere svar :)
Du kan naturligvis også prøve med lidt kogt afkølet vand - han skal ikke fyldes med vand, for det indeholder jo ingen næring, men det kan give lidt idé om, hvorvidt det er smagen eller teknikken, som han har svært ved.
Og hvis det ikke lykkes, så må han få mme af kop, når han bliver passet. De fleste børn vil i 7 måneders alderen trives med 4 amninger (eller flasker i døgnet) og de vil ofte ligge tidlig morgen, inden middagslur, aften og sen aften. Du vil altså stadig kune amme ham de 3 af gangene og ...
... evt. prioritere en ekstra amning om eftermiddagen, - det vil også være en rar måde for jer at mødes på, når I har været adskilt i løbet af dagen og så kan han få mme af kop før sin middagslur. Og på den måde altså stadig blive dækket ind med mælk.
Hans indtag af grød vil naturligt også øges i takt med at han bliver ældre. Han vil kunne spise mere varieret og vil også spise skemad flere gange dagligt, så på den måde vil han sagtens kunne få mad, når dagplejer skal passe ham. Og han vil også kunne få vand af kop. Og måske vil det lykkes for dagplejer at få ham til at acceptere flasken, netop fordi situationen er anderledes, mor og far er der ikke - hun er en anden og amning er udelukket ... og så tager han måske pludselig imod. Det kan også være et forsøg værd :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg vil anbefale dig meget min bog "Helens bog om børn og mad". I den finder du dagsplaner og guides igennem måned for måned. Det vil give dig et overblik over hans behov for både skemad og amninger/flasker nu og de næste mange måneder frem og således give lidt idé til, hvordan hverdagen kan skrues sammen :)
Håber du kan bruge dette lidt videre og at det også giver lidt ro med på vejen.
Fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.