Annonce

Annonce

Svar: Amning, tandfrembrud og diarre


26. november 2013

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Tak for dit brev - forhåbentlig går det bedre, nu når jeg svarer dig i dag :)

Det gør ofte ondt, når børn får tænder - i hvert fald lige der, hvor tænderne bryder frem og det kan godt give din dreng lyst til at ville die lidt mere, fordi det er die giver tryghed og ro. Men samtidig gør det jo ondt i munden, og det kan derfor godt være, at han også synes det er ubehageligt at die, hvorfor hans tendens til at hoppe af og på bliver større.

Hos nogle børn kan man se at tænderne er lang tid undervejs. De ligger lige under tandkødet, men kommer ikke op - og nogle børn har ondt i den periode, som godt kan vare flere uger. Hos de fleste børn er det dog værst i det døgn, hvor tænderne kommer op og ofte har barnet det så fint igen efter ca. 2 dage.

Det er heltnormalt at børn presser, når de spiser. Det at die og få mælk sætter gang i tarmperistaltikken/tarmbevægelserne og hjælper mad og luft igennem systemet. Og når der kommer noget ind, så kommer der også noget ud :) Det er rigtig fint at du forsøger med forskellige ammestillinger og du må godt amme ham f.eks. i den traditionelle stilling og herefter skifte ham - hjælpe ham med at cykle med benene og presse, når han ligger på puslebordet, så han får lavet det han skal - og derefter så lægge ham til igen men evt. i tvillingestillingen. På den måde kan du hjælpe ham til at spise lidt længere tid og hjælpe ham til at få stimuleret og tømt brystet bedst muligt.

Med hensyn til nedløbsrefleks, ...


Annonce

... så er det sådan at den ikke kun er der i starten af en amning, men fungerer hele tiden. Det vil normalt være sådan at barnet lægges til brystet og når barnet dier, så sendes der nogle impulser til hjernen, at der skal produceres mælk og nedløbsrefleksen starter. Så synker barnet mælken og så dier barnet igen, og holder her en pause, venter igen på at mælken skal begynde at løbe at nedløbsrefleksen skal gå igang, synker den mælk der kommer, dier igen. En almindelig ammerytme vil derfor se ud sådan her sutter/dier, pause venter på nedløbesrefleksen skal gå igang, synker mælken, sutter/dier igen, pause, synke, sutte, pause, synke, sutte, pause, synke, sutte ...

Der er også flere vira i luften, så måske skyldes din drengs uro også at han ikke føler sig helt frisk. Han kan sagtens have kvalme, være alment utilpas, forkølet osv. som gør at han lige nu bare ikke er helt på toppen og derfor får diarré og påvirkede spisevaner. mange børn får også tynd mave i forbindelse med tandfrembrud, men det går normalt hurtigt over igen.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis du stadig er bekymret for ham, synes han ikke spiser nok, har for tynd mave osv. så synes jeg du lige skal få jeres læge til at tjekke ham igennem :)

Jeg vil også foreslå dig min nyeste bog "Helens bog om børn og sygdom". I den kan du læse hvordan du observerer ham, hvordan du måler en temperatur, plejer og passer ham - og du kan slå stort set alle sygdomme op, som børn kan få.

Fortsat held og lykke - og glædelige 1. december :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.

Tredagesfeber

Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.

Vil kun sove lur i vikle

Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annonce